Poiana Brasov: Invatamantul rural apreciat de Ministrul Educatiei

Poiana Brasov: Invatamantul rural apreciat de Ministrul Educatiei

0 152

Romania a fost premiata de catre Banca Mondiala pentru Proiectul pentru Invatamantul Rural, implementat in perioada 2003-2009. Vineri, la Poiana Brasov, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului, prezenti la eveniment fiind ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, dar si seful misiunii Bancii Mondiale in Romania, Blarel Benoit, si reprezentanti ai inspectoratelor scolare din toata tara.
Conform spuselor ministrului, obiectivul general al proiectului, acela de a imbunatati accesului elevilor din mediul rural la un invatamant de calitate, care sa conduca la rezultate scolare mai bune pentru acestia, a fost indeplinit cu succes. Majoritatea celor prezenti la Brasov s-au aratat foarte multumiti de acest proiect, apreciind ca, desi a cuprins un numar mic de scoli, rezultatele obtinute in ceea ce priveste reabilitarea scolilor, perfectionarea cadrelor didactice, dotarea scolilor sunt remarcabile.
„Acest proiect este un inceput si spun cu amaraciune ca nu am putut cuprinde toate scolile in el. Dar faptul ca s-a dezvoltat in locul in care se afla scoala componenta de formare a cadrelor didactice, sistemul de mentorat, pe care il vom multiplica in tot sistemul, este o reusita.”, a declarat la eveniment Ecaterina Andronescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.