Poiana Brasov din nou plina cu turisti

Poiana Brasov din nou plina cu turisti

0 49

Hotelierii din Poiana Brasov nu au apucat sa respire putintel dupa balamucul de Craciun si Revelion, ca iar trebuie sa se apuce de treaba pentru a avea, peste o saptamana, cat mai mult de numarat. Ei se pregatesc de sarbatorile pe rit vechi, obicei pastrat de ortodocsii din rasaritul europei, inclusive basarabenii.
Astfel, mii de turisti din Republica Moldova, Ucraina si Federatia Rusa au ajuns deja in Poiana Brasov si se bucura de o iarna ca in povesti, dupa zapada cazuta din abundenta in ultimele zile.
Iar deseara Mos Craciun este asteptat din nou in statiune, de data asta de ortodocsii pe rit vechi, cum am mai spus.
Cei mai multi dintre turistii din Federatia Rusa, Ucraina si Repoblica Moldova au ajuns in Poiana Brasov din prima zi a acestei saptamani, ca sa stie o treaba. Pe strazile si partiile din Poiana, limba rusa se aude cel putin la fel de des ca romana, de-ti vine sa crezi, ajutat si de décor, ca esti prin Siberia postbelica..
Iar in bucatarii si la receptiile hotelurilor e din nou forfota mare. Ca san u mai vorbim ca bucataria romaneasca traditionala este la mare cautare si de craii si craitele de la Rasarit.

Turistii din acest al doilea val sunt mult mai norocosi decat cei care si-au petrecut deja Craciunul in Poiana Brasov. Ninsorile din ultimele zile au fost atat de bogate, incat partiile sunt numai bune pentru sporturile de iarna.
Iar hotelierii sunt siguri de incasari frumoase, deoarece se stie din alti ani ca acesti oaspeti cu sarbatorile lor pe stil vechi sunt darnici si largi la buzunar, mai ales cand sunt insotiti de frumusetile stepelor, de-ti vine sa te repezi sa musti din ele.
Haideti sa le uram si acestora Craciun fericit si un sincer La multi ani!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.