Poiana BraÅŸov – start la instalaÅ£iile de transport pe cablu

Poiana BraÅŸov – start la instalaÅ£iile de transport pe cablu

0 101
Toate instalaÅ£iile pe cablu din staÅ£iunea turistică Poiana BraÅŸov – telecabine, telegondole, telescaune ÅŸi teleschiuri – din vor funcÅ£iona la întreaga capacitate începând de vineri 14 decembrie, a anunÅ£at joi într-o conferinţă de presă primarul George Scripcaru.
"Joi am semnat documentul de asociere dintre societatea Ana Teleferic deÅ£inută de domnul Copos ÅŸi municipalitate privind funcÅ£ionarea instalaÅ£iilor pe cablu din Poiana BraÅŸov în sezonul 2012-2013, având în vedere că Ana Teleferic deÅ£ine opt instalaÅ£ii pe cablu, iar municipalitatea două.
Tot ce se încasează din vânzarea cartelelor pentru transportul pe cablu intră în casieria primăriei, iar programul informatic spune foarte clar: atâÅ£ia bani folosesc instalaÅ£iile pe cablu ale societăţii Ana Teleferic, atâÅ£ia bani cele ale primăriei.
Banii îi încasează primăria în baza programului ÅŸi a softului respectiv ÅŸi aÅŸa stabilim cât se duce la unul, cât la altul. Se scad cheltuielile cu întreÅ£inerea instalaÅ£iilor, cu personalul, cu utilităţile, după care societatea Ana Teleferic dă primăriei un procent anume că foloseÅŸte domeniul schiabil care este în proprietatea municipalităţii.
Anul trecut am procedat la fel ÅŸi a fost bine, a câÅŸtigat ÅŸi municipalitatea ÅŸi societatea Ana Teleferic. În 2011 a fost un profit frumos ÅŸi pentru noi ÅŸi pentru Ana Teleferic", a precizat primarul.
Referitor la deschiderea sezonului turistic 2012-2013, Scripcaru a spus că cel mai probabil acesta va fi deschis săptămâna viitoare în 21 decembrie.
Tarifele la transportul pe cablu în Poiana BraÅŸov au fost majorate de Consiliul Local începând cu luna decembrie, cu 8% datorită creÅŸterilor de preÅ£ la energie, apă, gaze naturale.
O urcare simplă cu telecabina costă 20 de lei, iar pentru copii cu vârsta între 6-12 ani 10 lei. O urcare ÅŸi o coborâre cu telecabina costă 30 de lei pentru adulÅ£i, ÅŸi 15 lei pentru copii. Pentru telescaune, telegondole, teleschiuri se pot cumpăra cartele, la care, în funcÅ£ie de numărul de puncte preÅ£ul variază de la 30 la 280 de lei.
De asemenea, pentru transportul pe cablu pot fi cumpărate abonamente pe ore şi pe zile. Pentru o zi un abonament costă 135 de lei pentru adulţi şi 75 de lei pentru copii, iar pentru cinci zile 450 de lei pentru adulţi şi 225 pentru copii.
 
Stratul de zăpadă la Poiana BraÅŸov este de peste 50 de centimetri în staÅ£iune ÅŸi aproape un metru în Masivul Postăvarul, pârtiile au fost bătătorite, iar iubitorii de schi trebuie să ÅŸtie că se poate schia pe toate pârtiile, a mai spus primarul BraÅŸovului.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.