Pogea o pune de impozit forfetar

Pogea o pune de impozit forfetar

0 161

Nici nu se mai stie cine a avut primul ideea cu impozitul forfetar dintre cei doi ministri Nita sau Pogea? Un lucru este sigue va ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, doreste sa introduca impozitul forfetar pentru „sute de mii de firme care inregistreaza pierderi de vreo trei ani”.
Oficialul MFP a declarat miercuri, la un seminar financiar ca, daca aceste firme scot mai putini bani decat baga in afacere, atunci ar fi mai bine sa tina banii in banca, pentru ca vor primi dobanda.
In atentia ministrului Finantelor, pentru aplicarea impozitului forfetar, sunt in special firmele din domeniul comertului, transporturilor, hoteluri-restaurante, precum si mestesugarii.
Ministerul Finantelor Publice /MFP/ va introduce in noul Cod Fiscal impozitul forfetar (o suma fixa pe baza cifrei de afaceri sau a altor criterii) pentru anumite sectoare in care se manifesta „economia gri”.
Acest impozit, in locul impozitului pe profit, va fi aplicat numai pentru anumite domenii, dar nu a fost stabilit inca nivelul si nici mecanismul prin care va fi introdus.
Pogea a mai spus ca Romania are nevoie de mai multe venituri pentru stabilitate financiara si ca baza de impozitare trebuie sa fie capilarizata – „putin de la multi”.
El a mentionat ca a solicitat Garzii Financiare si Fiscului (ANAF) sa aiba respect atat fata de contribuabil cat si fata de lege.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.