Pogea: din ianuarie mizam pe transele FMI

Pogea: din ianuarie mizam pe transele FMI

0 61

Ministerul Finantelor Publice (MFP) pregateste strategia de finantare pentru primul trimestru din 2010 si are in vedere inclusiv transele de la Fondul Monetar International /FMI/, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, dupa intalnirea cu misiunea FMI. El a precizat ca pentru luna decembrie 2009 sunt asigurate toate resursele financiare, chiar in lipsa transei de imprumut de la FMI.
Marti dimineata, ministrul Finantelor s-a intalnit cu seful misiunii FMI, Jeffrey Franks. Oficialul MFP a mentionat ca expertii Comisiei Europene si ai FMI evalueaza la Bucuresti incheierea exercitiului financiar pe 2009.
“Pasii pe care ii urmam sunt pozitivi. Avem o mare probabilitate de a ne incadra in deficitul bugetar convenit pentru 2009”, a spus Pogea.
Oficialul MFP a mai explicat ca autoritatile romane si expertii FMI trebuie sa cada de acord asupra proiectiei veniturilor si cheltuielilor bugetare pentru 2010, pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit bugetar de 5,9 la suta din PIB.
Pogea a mai spus ca MFP lucreaza la finalizarea bugetului pe 2010 din punct de vedere tehnic, pentru a fi trimis in Parlament pana la Craciun.
O misiune tehnica a FMI se afla la Bucuresti intre 14 si 16 decembrie pentru a continua consultarile tehnice pe tema bugetului Romaniei pe 2010.
Acordul de finantare, in valoare totala de 19,95 miliarde de euro, se intinde pe o perioada de 24 de luni, iar sumele de la FMI totalizeaza 12,95 miliarde de euro, in opt transe.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.