Pofticiosii s-au lins pe degete la Festivalul Clatitelor

Pofticiosii s-au lins pe degete la Festivalul Clatitelor

0 441

Umplute cu dulceturi de casa, branza, ciuperci sau ciocolata au fost vedetele festivalului, deja celebru, al Clatitelor de la Prejmer. Peste 70 de comercinati s-au intrecut retete care de care mai delicioase iar mii de oameni s-au inghesuit sa le deguste. Festivalul Clatitelor este unul din evenimentele preferate ale tinerilor prejmereni care au reinviat de cativa ani un obicei mostenit de la comunitatea sasilor

Umplute cu dulceturi de casa, branza, ciuperci sau ciocolata au fost vedetele festivalului, deja celebru, al Clatitelor de la Prejmer. Peste 70 de comercinati s-au intrecut retete care de care mai delicioase iar mii de oameni s-au inghesuit sa le deguste. Festivalul Clatitelor este unul din evenimentele preferate ale tinerilor prejmereni care au reinviat de cativa ani un obicei mostenit de la comunitatea sasilor.
Costumati in mire si mireasa, preot, tigani si tiganci sau alte personaje, tinerii din sat pleaca in alai in vehicule transformate si ele in care alegorice, pe ulitele satului si anunta sarbatoarea clatitelor. Baietii pregatesc clatite pe care le impart apoi oamenilor intalniti pe drum.
Mascatii se opresc pe la casele din Prejmer si dupa un periplu de cateva ore se reintors in centrul comunei unde mii de oamenii ii asteapta.
Centrul localitatii a fost impanzit in weekend de vizitatori. Peste 70 de comercianti au incercat sa-si atraga clienti cu clatite care de care mai delicioase. Pentru a degusta din gustoasele deserturi oamenii au stat la coada chiar si o jumatate de ora.clatite prejmer
Atmosfera a fost intretinuta pe parcursul celor doua zile de mai multe coruri ansambluri muzicale.
Cei care au vizitat Prejmerul pe perioada Festivalului Clatitelor au putut sa viziteze gratuit si cetatea fortificata Prejmer. Si aici s-au format cozi la intrare dar asteptarea a meritat, spun cei care au vizitat monumentul istoric.
Daca anul trecut organizatorii au invitat-o pe Andra sa urce pe scena din centrul Prejmerului, la editia din 2016 a Festivalului Clatitelor recitatul a fost sustinut de Horia Brenciu @HB Orchestra.
Festivalul clatitelor s-a incheiat tarziu in noapte cu un bal mascat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.