Poet iranian invitat la Brasov

Poet iranian invitat la Brasov

0 92
Vineri, 14 septembrie, orele 17,00, la sediul Muzeului „Casa  Muresenilor” din Brasov, grupul de sunete-litere-si-culori  „ CAII VERZI DE PE PERETI”   va invita   la o intalnire extraordinara cu poetul iordanian de origine palestiniana,  Munir Mezyed. In cadrul intalnirii se va lansa volumul de versuri "Carnival of Passion & Desire" (Carnavalul Pasiunii & Dorintei) de Munir Mezyed (traducere in 10 limbi, volum aparut la editura brasoveana ARANIA).
Invitati sunt conf. univ. dr. Mariana Norel,  dr. Delia Cotarlea, prof. Univ. dr. Liliana Iacobescu si violonistul Valentin Serban. Moderatori  sunt Adrian Munteanu si Laurentiu-Ciprian Tudor. Binecunoscut scriitor international (poet si nuvelist) traducator care scrie fluent in engleza si araba si ale carui opere au fost publicate in intreaga lume.
A studiat in Marea Britanie si in Statele Unite ale Americii, a calatorit pe tot mapamondul si s-a stabilit in Romania in anul 2005, unde si-a gasit libertatea dupa ce a parasit Iordania, unde activitatea sa a fost interzisa datorita ideilor si gandirii liberale si luptei sale pentru democratie si pentru drepturile omului. Poeziile sale, romanele si eseurile sale au fost traduse in romana, engleza, spaniola, franceza, poloneza, italiana, persana, albaneza, indoneziana, slovena, portugheza, daneza, greaca, sarba etc.Pe diferite site-uri, Munir Mezyed este propus de cititori pentru premiul Nobel pentru poezie.
I.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.