Podul Vidin-Calafat functional pana in 2010

Podul Vidin-Calafat functional pana in 2010

0 51

Podul peste Dunare care va lega localitatea Vidin din Bulgaria de portul romanesc Calafat ar trebui sa intre in exploatare pana la finele anului 2010, a declarat Jeroen van Oel, reprezentant al directoratului general pentru politica regionala al Comisiei Europene, citat de cotidianul Dnevnik.
Van Oel s-a intalnit, saptamana trecuta, cu ministrul adjunct al Transporturilor din Bulgaria, Vessela Gospodinova, cu guvernatorul regiunii Vidin, Krustio Spassov, cu primarul orasului cu acelasi nume, Roumen Vidov, si primarul orasului Calafat, Petre Traistaru.
Ministerul bulgar al Transporturilor a anuntat, in februarie, ca finalizarea constructiei podului va fi intarziata cu cel putin patru luni, intrucat la Ministerul de Dezvoltare Regionala nu a fost depus inca un proiect spre aprobare. Constructia podului, cu o lungime de 1.971 de metri, ar fi trebuit sa inceapa in luna martie 2008 si sa se incheie in anul 2010.
Diferentele existente intre Romania si Bulgaria la nivelul legislatiei reprezinta principalele obstacole pentru proiect, a declarat, la acea data, ministrul bulgar al Transporturilor, Petar Mutafchiev
Gospodinova a spus insa ca lucrarile au fost replanificate iar problemele legislative au fost rezolvate, astfel incat constructia va putea fi finalizata pana in aprilie 2010.
Partea bulgara va asigura finantarea pentru constructia podului si a infrastructurii conexe de pe teritoriul bulgar, iar partea romana va asigura finantarea pentru constructia infrastructurii conexe de pe teritoriul roman.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.