Podul lui Vankay din nou blocat

Podul lui Vankay din nou blocat

0 133

Brasoveanul Ladislau Vankay, omul care sustine ca este proprietarul terenului pe care se afla pilonii podului de la ocolitoarea din Darste, a iesit din nou la lupta pentru a-si apara proprietatea. El nu a mai permis accesul masinilor care vin de pe DN1 spre Braºov.
De aceasta data, Ladislau Vankay a blocat si intrarea spre muncipiul Sacele. Ca si data trecuta, protestatarul-proprietar a folosit o banda de delimitare. Dupa ce l-au lasat sa-si faca circa o ora damblaua, politistii au rupt benzile de demarcare amplasate de protestatar, iar circulatia a fost reluata in zona, pentru ca, in ambele sensuri, se adunasera o gramada de masini.
Si de aceasta data, ca si la celelalte asemenea actiuni de protest, Vankay s-a ales cu dosar penal pentru ca a blocat accesul pe un drum public. Dar ce conteaza, dosarele se vor conexa – sau cum se numeste cand din trei-patru dosare se face compotul unui singur proces – si omul va primi ceva luni de mititica, dar cu suspendare.
Omul a recurs pentru a treia oara la acest gest dupa ce negocierile cu reprezentantii primariei Sacele nu au condus la niciun rezultat. Ladislau Vankay sustine ca totul a fost facut doar de ochii presei si ai lumii, caci lui nu i s-a oferit nimic concret, desi el personal a fost bine intentionat.

Ladislau Vankay a castigat in instanta terenul de 460 mp pe care se afla un pilon al podului. Sentinþa este definitiva si irevocabila, iar executorul judecatoresc a somat Primaria sa elibereze terenul. In acest caz, o bucata din pasajul rutier construit acum aproximativ doi ani ar trebui daramat. Ultima data Vankay negociase cu edilii saceleni, insa nimic nu s-a concretizat in sensul unui schimb de terenuri.
Adunand, impartind, inmultind si scazand, se pare ca totul este pitit sub umbra podului si nimic nu este clar. Daca pilonul cu pricina se afla pe teren sacelean, inseamna ca o bucata din ocolitoarea scripcariana este in ograda altuia. Ar fi cazul unui comunicat clar: cine, ce, cat, de unde si pana unde si cum. Ca sa stim cum stam cu „la placinte inainte, la razxboi inapoi”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.