Podul din Moeciu, incropit dintr-un sasiu de masina!

Podul din Moeciu, incropit dintr-un sasiu de masina!

0 65

Podul peste raul Moeciu, daramat de viitura din weekend-ul trecut, care a blocat mai bine de o zi turistii din Moeciu de Sus si care a inundat mai multe gospodarii din zona, a fost ridicat impropriu si fara autorizatie, aceasta fiind concluzia la care a ajuns Comisia de evaluare a efectelor inundatiilor din10-11 august 2007.


Din Comisie fac parte specialisti ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, ai Directieie de Administrare Drumuri si Poduri, ai Sitemului de Gospodarire al Apelor (SEGA) si ai Inspectoratului Teritorial in Constructii. Potrivit prefectului Brasovului, Adriana Dontu, chiar daca pe drumul dintre Moeciu de Sus si Moeciu de Jos, s-au efectuat lucrarile necesare pentru reluarea circulatiei, in zona afectata sunt necesare o serie de lucrari de stricta necesitate pentru aducerea in stare de funtionare? a podurilor si drumurilor afecate, precum si pentru refacerea lucrarilor de aparare a malurilor. „Pe teritoriul administrativ al comunei Moeciu s-au intregistrat in mod repetat viituri care au produs pagube semnificative atat in primavara lui 2007 (1.276.200 de lei), dar si in 2005 (72.000 de lei). Pentru lucrarile de rabilitare a stricaciunilor produse de viituri, sunt necesare peste3,6 milioane de lei, fonduri care vor fi propuse spre alocare Guvernului, din fondul de interventie aflat la dispozitia acestuia”, a explicat Dontu.


?


Trebuie spus ca respectivul pod, potrivit subprefectului Szakal Andras, fusese incropit dintr-un sasiu de masina, este construit in 1988, pe un domeniu privat, iar lucrairle la acesta au fost efectuate fara autorizatie de constructie. „Am solicitat SEGA sa inventarieze toate podurile si podetele de pe raza comunei Moeciu, iar cele fara autorizatie de constructie sa fie desfiintate”, a mai spus prefectul Adriana Dontu.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.