Podul de la Crihalma – prioritate. La Budila, aceeași nepăsare!

Podul de la Crihalma – prioritate. La Budila, aceeași nepăsare!

0 214

Guvernanţii pretind că podul luat de ape de la Crihalma este o urgenţă. La fel de urgent era, însă, şi în urmă cu trei luni, când a fost avariat prima dată de inundaţii

Guvernanţii pretind că podul luat de ape de la Crihalma este o urgenţă. La fel de urgent era, însă, şi în urmă cu trei luni, când a fost avariat prima dată de inundaţii. Prefectul Braşovului spunea ieri că la sfârşitul zilei va trimite la Bucureşti un proiect de HG pentru reconstruirea podului, care ar costa circa 4 milioane de euro. Podul de Budila, luat şi el de ape în weekend, nu este în schimb o prioritate pentru autorităţi.
Podul peste râul Olt, care făcea legătura între localităţile Crihalma şi Comăna de Jos a mai fost in atentia autorităţilor centrale în luna martie.

Diligenţele CJ s-au oprit la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul de Interne, care i-au trimis pe edilii judeţeni la Compania Naţională de Investiţii. Pentru a-l ţine încă în picioare, prefectura se gândea la varianta unui pod din pontoane, cu sprijin de la MAI. Acum, ca apa a luat cu totul podul, în calcul este luată doar varianta reconstruirii, spunea ieri prefectul Marian Rasaliu.La Crihalma, sătenii se simti izolaţi, chiar dacă mai au o legătură cu restul judeţului, pe o rută cu 30 de km mai lungă şi aflată şi ea parţial sub ape. Oamenii își fac griji pentru felul în care se vor aproviziona cu cele de trebuință de acum încolo.

Cât despre podul feroviar de la Budila, luat de ape sâmbătă cu câteva minute după trecerea personalului de Intorsura Buzaului, acesta nu este o prioritate pentru autorităţi. Și aici localnicii au rămas, însă, izolați și sunt indignați de nepăsarea cu care statul a asistat ani de-a rândul la degradarea podului fără să facă nimic pentru a-l consolida.
Duminica situaţia a fost verificată in teren şi de secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.