Pod Bartolomeu – sistemul rutier gata de start!

Pod Bartolomeu – sistemul rutier gata de start!

0 99

Inca o inaugurare electorala. Incepand din 3 iunie, cu o mare intarziere fata de ultimul grafic, o parte din traficul de tranzit, cel din zona de nord a orasului, nu va mai intra in cartierul Bartolomeu, aceasta dupa ce va fi data efectiv in folosinta breteaua de legatura dintre DN 1 si DN 73.
Marti, in jurul orelor pranzului, in zona pasajului rutier de la Bartolomeu se faceau ultimele lucrari pentru ca astazi sa poata fi data in folosinta artera ce leaga cele doua drumuri nationale, respectiv cel spre Ghimbav-Codlea de cel ce face legatura cu soseaua spre Cristian-Rasnov.
La fata locului s-au aflat agentii si conducerea Politiei Rutiere Brasov, pentru ca ieri s-au luat si ultimele decizii referitoare la sistematizarea circulatiei rutiere in zona. In functie de datele ce vor fi centralizate in urma monitorizarii traficului, in urmatoarele trei zile se vor lua si ultimele hotarari legate de dimensionarea unor sensuri si benzi de selectare.

Costurile acestei lucrari se ridica la suma de opt milioane lei.
Primarului George Scripcaru declara ca „dupa realizarea acestui obiectiv si inaugurarea celui de-al doilea tronson al ocolitoarei, care se va produce in urmatoarele saptamani, am reusit ca in ultimii ani sa scoatem din oras circa 85% din traficul greu. Obtinem o fluidizare a circulatiei pe soseaua Cristianului si am creat alternative de deplasare atat spre Sibiu, cat si spre Targu Mures. Lucrarile au costat aproximativ opt milioane de lei, iar aceste fonduri provin exclusiv de la bugetul local”.
Trebuie mentionat ca aceasta artera de circulatie are o lungime de aproximativ 1.500 metri, fiind conceputa ca o sosea cu patru benzi, cate doua benzi pe sens. De asemenea, pe traseul acestei bretele de legatura au fost amenajate trei sensuri giratorii, iar in cadrul acestui proiect s-a executat si consolidarea pasajului de pe Calea Fagarasului.
In context se poate spune ca aceasta lucrare face parte si din infrastructura rutiera ce va servi viitorul aeroport Brasov-Ghimbav.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.