Pocnind din bici pe langa Boc

Pocnind din bici pe langa Boc

0 65

Premierul care a reusit performanta de a conduce Cabinetele Boc 1 si Boc 2 si a dat numele si Cabinetului Boc 3 fara sa se mai regaseasca insa in componenta lui, a iesit in weekend la targ pe la Fieni. S-a plimbat premierul printre oameni, a vorbit cu ei, l-a confundat pe seful Agrostar cu ministrul desemnat al Agriculturii in Guvernul tivit de Croitoru – ce mai, o zi plina. Dar Boc n-a vrut sa plece de la targ cu mana goala si o singura gafa. Asa ca si-a cumparat un bici frumos mestesugit, din cele cu care mana taranii animalele. I-a placut asa de tare ca a mai luat unul, pe motiv ca „cu astia nu merge, trebuie pus biciul pe ei”. Astia sunt, probabil, dusmanul confuz si colectiv pe care seful sau, Traian Basescu, il identifica in spatele celor 171 de parlamentari de care vrea sa scape Parlamentul la referendumul decretat in 22 noiembrie, ziua primului tur de scrutin pentru prezidentiale.
Daca Boc are nevoie de bice ca sa-si mane adversarii de la spate, Traian Basescu foloseste doar violenta verbala cand bate saua FMI ca sa priceapa iapa Poporului. Seful statului avertizeaza deja ca Romania s-ar putea gasi in situatia de a renegocia acordul cu FMI, din pricina neindeplinirii cerintelor impuse pentru acest trimestru la semnarea documentelor pentru primirea celor 20 de miliarde de euro din partea Fondului si a Bancii Mondiale. Un alt fel de a admonesta Parlamentul ca tergiverseaza votul de instalare a Guvernului Croitoru, fixat, se pare, abia miercurea viitoare. Chiar de ziua lui Traian Basescu, cand Parlamentul inca in formula largita de 471 de membri va trebui sa decida daca ii face sefului statului cadou guvernul Croitoru sau ii face un dar si mai mare si se expune deciziei extreme prin care Basescu e hotarat sa dizolve Legislativul.
De-aia cred ca Boc glumea cand ameninta ca pune biciul pe ei. Mai degraba, la aniversarea sefului va performa in fata Cotrocenilor un numar sfasietor de flagelare ca a cazut din fotoliul in care l-a aburcat Basescu si i-a spus sa stea cuminte si sa nu foiasca macar vreo doua-trei mandate.
Asta in cazul nasol in care Parlamentul ii tranteste presedintelui la vot guvernul insailat de Croitoru pentru prima proba. In cazul fericit in care guvernul trece, e clar pentru cine a fost cumparat al doilea bici. Recunoasteti ca una din fanteziile care va incearca uneori este Elena Udrea in costum mulat de piele neagra si cravasa printre accesorii

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.