Poşta Română noi proteste ale sindicaliştilor

Poşta Română noi proteste ale sindicaliştilor

0 398
Motivul protestelor este intenÅ£ia conducerii companiei de a reduce timpul de lucru cu până la patru ore, ceea ce înseamnă o reducere a salariilor între 25 ÅŸi 50%.
SindicaliÅŸtii din PoÅŸta Română vor organiza noi proteste, a spus duminică preÅŸedintele Sindicatului Lucrătorilor PoÅŸtali din România, Matei Brătianu, citat de Mediafax.
Potrivit liderului sindical vor fi afectaţi mai ales agenţii şi factorii poştali din mediul rural şi oficiantele.
Motivul protestelor este intenÅ£ia conducerii companiei de a reduce timpul de lucru a 4.000, până la 6.000 de angajaÅ£i, cu până la patru ore, ceea ce înseamnă o reducere a salariilor între 25 ÅŸi 50%.
Liderul sindical contestă ÅŸi normarea făcută de conducere prin care au fost diminuate, în mod abuziv, cu 22%, distanÅ£ele parcurse de agenÅ£ii ÅŸi factorii poÅŸtali.
Potrivit Mediafax, Matei Brătianu acuză conducerea PoÅŸtei de incompetenţă ÅŸi de încălcarea prevederilor contractului colectiv de muncă ÅŸi afirmă că o va acÅ£iona în judecată.
 
PoÅŸta Română este "cel mai mare operator de profil din România" ÅŸi dispune de o reÅ£ea teritorială "de peste 5.100 de oficii poÅŸtale".
Potrivit siteului oficial, săptămânal, compania distribuie peste 11 milioane de trimiteri poÅŸtale.
Din luna iulie 1998, Guvernul României a dispus transformarea R.A. PoÅŸta Română în societate comercială, cu denumirea Compania NaÅ£ională "PoÅŸta Română" S.A.
Serviciile poÅŸtale în România sunt prestate ÅŸi de alte companii, dar PoÅŸta Română este singura instituÅ£ie de stat prin care se trimit pensiile.
Potrivit ANCOM, traficul trimiterilor poÅŸtale realizat de ceilalÅ£i furnizori – alÅ£ii decât CNPR – a crescut în anul 2011 cu aproape o treime faţă de traficul realizat în anul 2010, păstrând în continuare trendul crescător.
În mai 2011, PoÅŸta Română avea circa 34.200 de angajaÅ£i, din care peste 11.000 erau factori poÅŸtali.
Raportat la populaÅ£ie, numărul de angajaÅ£i ai poÅŸtei din România este proporÅ£ional cu cel din Spania, de exemplu.
Se remarcă creÅŸterea spectaculoasă cu peste 50% a traficului internaÅ£ional procesat de furnizorii privaÅ£i în anul 2011, acest indicator continuând trendul crescător din ultimii cinci ani.
În 2011, distribuÅ£ia pieÅ£ei poÅŸtei de scrisori (vezi graficul) s-a  desfăşurat astfel:
– CNPR – 83.9%,
– Furnozori de nivel mare (10) – 13.25%,
– Resul 2,77%.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.