Poarta Ecaterinei revine turistilor

Poarta Ecaterinei revine turistilor

0 262

?


Lucrarile incepute in acest an la monumentul istoric Poarta Ecaterinei din Scheii Brasovului au ajuns la final. Prin urmare, foarte curand, Poarta va fi reintrodusa in circuitul turistic si va trece in administrarea Muzeului de Istorie Brasov.


Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean, a precizat ca pentru renovarea acestui monument au fost puse la bataie 3 miliarde de lei. Cu ocazia renovarii, s-a amenajat si un parc, in spatele portii, pe care Cancescu il considera cel mai frumos din judet. Daca n-am fi facut aceste lucrari, sigur cel putin doua din cele patru turnuri ale Portii s-ar fi prabusit la primul cutremur. Ma mir ca au rezistat pana acum. Existau infiltratii, cladirea era expusa, dar acum toate aceste lucruri au disparut, cladirea a fost renovata si adusa intr-o stare civilizata“, a spus presedintele CJ.


De asemenea, seful forului legislativ nu a exclus posibilitatea inchirierii cladirii monumentului, bineinteles in afara orelor de vizitare. Cancescu a facut si o aluzie la intrunirile masonilor, care se tineau, pe vremuri, in acest loc. „Putem sa le-o inchiriem ca sa-si tina intalnirile, daca vor”, a spus presedintele CJ.


?


Originala Poarta a Ecaterinei a fost construita in 1526, iar turnul, care se vede si astazi, a fost ridicat in 1559. Compozitia turnului Portii Ecaterina, avand un turn central si patru turnulete de colt, simbolizeaza dreptul medieval de viata si de moarte asupra supusilor orasului. La insistentele negustorimii din Schei, poarta a fost daramata in 1827, iar un an mai tarziu a fost costruita actula Poarta Schei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.