Poarta Ecaterinei, redata circuitului turistic

Poarta Ecaterinei, redata circuitului turistic

0 219

Poarta Ecaterinei din Brasov a fost deschisa pentru vizitare. Sambata 2 iunie 2007, presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a inaugurat monumentul dupa reamenajarile executate de administratia judeteana. Manifestarea a coincis cu reluarea concertelor de fanfara care vor avea loc de acum pana in luna octombrie in fiecare simbata, in parcul de langa Poarta Ecaterinei din Schei si pe aleea de sub Tampa, in spatele bastionului Tesatorilor.


Concertele de fanfara sunt organizate de Consiliul Judetean in parteneriat cu Centrul de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Brasov.


Primul concert de fanfara din seria care se va desfasura pana in octombri a fost sustinut de Fanfara „Tara Barsei” si de Fanfara din Vulcan.


?


Poarta Ecaterina, simbol al Brasovului


Lucrarile de restaurare si consolidare au fost finantate de Consiliul Judetean Brasov, cuantumul investitiei fiind de 300.000 de lei. Cu ocazia inaugurarii, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a declarat: „Poarta Ecaterina a fost finalizata. Urmeaza sa stabilim un program de vizitare a acestui monument, care niciodata n-a fost introdus in circuitul turistic. Avem placerea sa colaboram acum cu Ordinul Arhitectilor din Romania, care isi are sediul chiar intr-o incapere de la parterul monumentului. Aici vor fi tot timpul expozitii. Toate investitiile au fost facute de Consiliul Judetean Brasov. N-am cheltuit sume foarte mari cu reparatiile si amenajarile. Daca nu s-ar fi facut reparatii capitale, cel putin doua din cele patru turnuri ale Portii Ecaterina s-ar fi prabusit. Ultima reparatie curenta a fost facuta in anul 1975, insa o reparatie capitala nu s-a mai realizat din 1910. Poarta Ecaterina este un simbol al Brasovului si va fi un punct de atractie turistica, la fel cum toata Cetatea Brasovului este din ce in ce mai cautata de turisti. Cat despre parcul din vecinatatea Portii, este un parc mic, dar cochet. Se poate spune ca este unul dintre cele mai reusite parcuri din Brasov”.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.