PNTCD cheama Guvernul in justitie

PNTCD cheama Guvernul in justitie

0 104

Ordonanta Guvernului care modifica Legea privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European a gasit si nemultumiti printre politicieni. PNTCD se considera dezavantajat de noul act normativ, drept urmare, formatiunea politica a dat, miercuri,? Executivul in judecata, depunand actiunea la Curtea de Apel.


Presedintele PNTCD, Marian Milut, a precizat ca formatiunea sa considera discriminatorii si neconstitutionale prevederile Ordonantei 1/2007 referitoare la pozitionarea preferentiala pe listele de vot – intai partidele parlamentare, apoi partidele neparlamentare – la care se adauga limitarea la un reprezentant in birourile electorale din partea partidelor parlamentare, precum si limitarea timpilor de acces la media, in perioada campaniei electorale, pentru partidele neparlamentare.


Marian Milut l-a criticat, totodata, pe ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pe care l-a catalogat drept „militian” pentru initiativa sa de a face aceasta „ordonanta barbara”. „Domnul Blaga, neintelegand cum se face politica fara bani publici, a modificat cu buna stiinta, facand o frauda grava”, a afirmat Milut, referindu-se la faptul ca, prin Ordonanta 1/2007, termenul de 1 ianuarie 2007, dupa care partidele ar fi trebuie sa isi sustina singure campania electorala, a fost prorogat pentru 1 iunie 2007. Presedintele PNTCD a precizat ca taranistii vor face cunoscute la nivel european aceste prevederi „discriminatorii si neconstitutionale” ale respectivei ordonante.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.