PNTCD cauta parteneri

PNTCD cauta parteneri

0 283

Chiar daca nu intram in an electoral, partidele se gandesc la noi formule care sa le propulseze cat mai in mijlocul vietii politice. Si cum Alianta DA da semne de duca, iar tensiunile din PNL par sa afecteze serios partidul, unii incep sa-si faca socotelile si sa se gandeasca cu cine ar duce-o mai bine: cu democratii sau cu liberalii?


Una din formatiunile care nici macar nu este reprezentata in Parlament, intrucat nu a reusit sa obtina la alegerile din 2004 voturile necesare pentru a putea intra in Legislativ, incearca sa-si faureasca un viitor mai putin sumbru decat cel de pana acum. PNTCD, caci despre el este vorba, face eforturi pentru a scapa de la pierzanie. Si, in amagirea ca fostii lideri ai partidului de pe vremea cand acesta avea ceva de spus in ceea ce priveste soarta Romaniei ar putea cobori peste actualii taranisti duhul salvator, liderii PNTCD s-au intalnit in casa lui Iuliu Maniu din satul Badacini.


Aici s-a discutat despre viitorii aliati politici, iar parerile au fost impartite. Pe de o parte, Victor Ciorbea a sustinut apropierea de PNL, in timp ce Remus Opris, secretar general al guvernului Ciorbea, a optat pentru PD.


A ramas ca taranistii sa ia o decizie in acest sens la Congresul din ianuarie. Eugen Crisan, presedintele PNTCD Mures, spune ca inainte de a negocia viitoarele prietenii politice, partidul trebuie sa urce in sondaje: „Intr-un fel poti vorbi cu posibilii aliati cand ai peste 4% si altfel cand nu ai nici 2%”, declara liderul din Mures.


La intalnirea de la Badacini s-a discutat si despre conducerea actuala a formatunii. Taranistii s-au aratat in general multumiti de prestatia lui Gheorghe Ciuhandu, dar considera ca partidul trebuie condus din Bucuresti, nu din provincie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.