PNL vrea comasarea alegerilor locale şi parlamentare. „Ar ajuta foarte mult procesul...

PNL vrea comasarea alegerilor locale şi parlamentare. „Ar ajuta foarte mult procesul electoral din 2024”

0 45

În locul abordării unor probleme ce frământă societatea liberalii au ales să comenteze după BPN teme secundare. Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că există suficiente argumente pentru promovarea unui proiect de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2024. PNL vrea comasarea alegerilor locale şi parlamentare. „Ar ajuta foarte mult procesul electoral din 2024”
PNL vrea comasarea alegerilor locale şi parlamentare. Ionuţ Stroe susţine că din punctul de vedere al liberalilor există argumente pentru promovarea unui astfel de proiect, însă a subliniat că el trebuie discutat în cadrul coaliţiei de guvernare şi agreat de cele trei formaţiuni care fac parte din aceasta.
Atâta timp cât se discută acest proiect, în mod evident că există, din punctul nostru de vedere, suficiente argumente, şi de natură constituţională, să promovăm un asemenea proiect.
Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cu cei de la UDMR.
Noi considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Legat de o mai veche decizie a Curţii Constituţionale a României care arată că acest lucru nu ar fi constituţional, Ionuţ Stroe a răspuns: „Contestaţia de neconstituţionalitate la vremea respectivă puncta un caz anume şi anume proiectul care promova, la vremea respectivă, comasarea celor două alegeri.
Acum vom vedea şi probabil că cei din zona juridică, constituţionaliştii partidelor vor încerca să evite acea problemă sesizată de Curte la vremea respectivă”.
„Traducând” ce zice liberalul, avem o confirmare, actuala varianta a CCR este mai decisă ca în trecut să execute ordinele ce vin din PNl sau de la Cotroceni. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.