PNL vine la sesiunea extraordinara

PNL vine la sesiunea extraordinara

0 209

Liberalii vor participa la dezbaterile parlamentare din timpul sesiunii extraordinare, a declarat, miercuri, vicepresedintele PNL Mihai Voicu, precizand ca seful statului are dreptul sa convoace sesiunea, chiar daca acesta considera Legea ANI mai importanta decat problemele economice ale tarii.”Scrie in Constitutie ca are dreptul sa o convoace (sesiunea extraordinara – n. red.), foarte bine. Domnia sa considera ca legea ANI este mai importanta decat problemele economice, nimeni nu poate sa-i conteste dreptul de a face acest lucru”, a declarat Voicu, pentru AGERPRES.
El a aratat ca PNL sustine punerea de acord a Legii ANI cu cerintele Curtii Constitutionale, amintind insa ca amendamentele cu probleme ale acestei legi apartin in cea mai mare parte actualei majoritati parlamentare
„Ne vom prezenta la dezbateri, vom participa, nu vom pune niciun fel de piedici, nici procedurale, nici pe fond, insa ceea ce solicitam este ca orice fel de modificare se aduce trebuie sa indeplineasca o conditie foarte simpla si anume sa fie constitutionala. Nimeni nu poate invinovati Curtea Constitutionala pentru deciziile luate, nimeni nu poate cere – nici macar Comisia Europeana – Parlamentului sa adopte masuri care nu sunt in acord cu actul fundamental si de aceea aceasta este singura conditie care se impune in cursul acestor dezbateri”, a explicat Mihai Voicu.

In ceea ce priveste forma in care va fi adoptata Legea ANI, vicepresedintele liberal afirma ca aceasta este mai putin importanta, atata vreme cat ea este constitutionala.
„Cred ca trebuie sa avem o lege cat mai repede, conteaza mai putin sub ce forma procedurala se intampla lucrul acesta. Desigur ca, dincolo de toate acestea, consideram ca problemele economice sunt mult mai importante decat Legea ANI si de aceea poate ca o sesiune extraordinara, spre exemplu pe ordonanta de urgenta care a modificat Codul Fiscal si a crescut valoarea TVA ar fi fost mult mai utila, dar poate cu ocazia declansarii sesiunii extraordinare reusim sa discutam si alte chestiuni”, a sustinut Voicu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.