PNL tot pe invers, vor lege pentru ca angajaţii să poată avea...

PNL tot pe invers, vor lege pentru ca angajaţii să poată avea doar o zi de weekend!

0 87

Mai multi deputati si senatori PNL au depus un proiect legislativ de modificare a Codului Muncii, astfel incat angajatii care presteaza munca in zilele de repaus saptamanal sa primeasca doar o compensatie financiara iar repausul sa scada la 24 de ore.
„Regimul juridic al muncii prestate in zilele de repaus saptamanal este reglementat de norme ce tin de doua institutii juridice, respectiv cele care reglementeaza munca suplimentara, pe de-o parte, si cele care privesc repausul saptamanal, pe de-alta parte”, se arata in expunerea de motive.

Potrivit Codului Muncii, „durata normala a timpului de munca este de opt ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana”, iar orice depasire a limitei impuse se incadreaza in sfera notiunii de munca suplimentara.
Liberalii arata ca legislatia nu interzice angajatului sa presteze ore suplimentare in intervalul repausului saptamanal.

„Dimpotriva, art. 114 Codul Muncii, prin care se stabileste durata maxima saptamanala a timpului de munca, are in vedere si orele suplimentare: durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv in orele suplimentare”, se mai arata in expunerea de motive.

In acest fel, liberalii arata ca, din dispozitiile legale, „reiese foarte clar ca orele suplimentare pot fi efectuate oricand pe durata celor 7 zile ale saptamanii, cu respectarea limitei maxime de 48 de ore de activitate saptamanal.”
Sursa: Lupul Dacic & Zf.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.