PNL sacrifică un sfert din angajații români

PNL sacrifică un sfert din angajații români

0 61

Românii, sufocați de izvorul nesfărșit de mizerii ce vin din guvern, si noile administrații publice nu mai sunt atenți la ce fac ai noștri reprezentați de prin instituțiile europene. Dincolo de ultimul mare eșec al guvernării, cel al respingerii de catre CE a PNRR, după ce s-a solicitat de mai multe ori încadrare în cadrul stabilit de catre Bruxelles, semnalăm azi pozitia absurdă a liberalilor față de salariul minim ce urmează a fi stabilit la nivel european. Politicienii ne surprind prin neințelegerea noii direcții spre care se indreapta planeta. Le reamintim că în urmă cu câteva săptămâni chiar Papa Francisc a vorbit despre introducerea unui venit minim pentru toata populația planetei.
Pentru a informa asupra noilor erori ale politicienilor liberali am selectat postarea de pe facebook a fostului premier Mihai Tudose, deținător acum a unui mandat de europarlamentar.
Iată ce scrie Mihai Tudose:
„E aberantă înverșunarea PNL (cu sprijinul UDMR) împotriva salariilor minime adecvate la nivel european. De fapt, chiar cu acest termen “adecvat” din titlul directivei propuse de Comisia Europeană se răfuiesc europarlamentarii celor două partidulețe. Amendamentele depuse de ei urmăresc aruncarea în aer a proiectului stabilirii salariului minim în țările UE la 60% din salariul median brut.
Îi mai deranjează că gradul de adecvare propus de Comisia Europeană ar trebui să aibă la bază criterii naționale clare, între care puterea de cumpărare. Un salariu minim identic în UE e imposibil, dar standarde sociale minime comune sunt necesare pentru a stopa sărăcia și inegalitățile.
Și, în cazul României, pentru a le asigura un trai decent românilor, la ei acasă.Ce-i mână pe peneliști în lupta împotriva României care muncește? E vorba de ordinul primit de la Popularii Europeni, ce sunt atașați modelului germanic al contractelor colective de muncă, nu celui al salariului minim pe economie.
Și mai e justificarea absurdă că majorarea salariului minim al celor circa 1,6 milioane de români care se zbat la limita subzistenței ar afecta competitivitatea economiei românești.
Dacă vreți să rămâneți în logica de lohn, dați-i înainte cu demolarea brumei de stat social pe care PSD a reușit să o construiască! Transformați România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forță de muncă ieftină și resurse naturale neprelucrate!
Sponsorii PNL să prospere, chiar de-ar fi să îngroape Cîțu ce a mai rămas din țară! – asta-i direcția în care ne afundă guvernanții dedicați noii devize liberale:
Pe noi înșine (să ne rezolvăm)”.
Halal Liberal!
Voi reveni pe acest subiect sensibil și atât de important, în condițiile în care suntem țara din UE cu cea mai mare pondere a angajaților plătiți cu salariul minim și avem al treilea cel mai mic salariu minim din UE.
Delegația PSD din Parlamentul European se va bate, în negocierile ce urmează, pentru a apăra drepturile românilor care muncesc cinstit, în fața agresiunii specialiștilor în atacuri speculative împotriva propriei monede naționale.
Halal Național!”
Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.