PNL ii cere lui Ponta sa organizeze alegeri

PNL ii cere lui Ponta sa organizeze alegeri

0 372

Conducerea PNL ii cere premierului Ponta sa organizeze alegeri in localitatile si colegiile in care primarii sau parlamentarii au fost demisi. Chiar Brasovul are un colegiu care nu mai este reprezentat de nimeni in Camera Deputatilor, dupa ce Ion Dinita si Ioan Adam au demisionat.

Conducerea PNL ii cere premierului Ponta sa organizeze alegeri in localitatile si colegiile in care primarii sau parlamentarii au fost demisi. Chiar Brasovul are un colegiu care nu mai este reprezentat de nimeni in Camera Deputatilor, dupa ce Ion Dinita si Ioan Adam au demisionat. Opozitia a dat deja Guvernul in judecata pe latura civila in patru dosare, din care a castigat unul.

Prezenti la Sfantu Gheorghe pentru a constata modul in care se face fuziunea in PNL, co-vicepresedintii liberali spun ca Victor Ponta incalca dreptul la vot al multor romani si din acest motiv se ajunge la situatii incredibile. Alina Gorghiu, co-presedinte PNL spune ca in Radauti – care este al doilea municipiu din judetul Suceava – nu exista nici primar, nu exista nici consiliu local, nu exista nici secretar, nu are nici cine sa semneze salarii si-acum dispare si directorul spitalului pentru ca nu are cine sa-i semneze prelungirea interimatului.vot3

Situatii similare se regasesc si la Consiliul Judetean Cluj, dar si in mai multe colegii parlamentare. Chiar Brasovul are un colegiu care nu mai este reprezentat de nimeni in Camera Deputatilor, dupa ce Ion Dinita si Ioan Adam au demisionat. Opozitia a incercat sa dea Guvernul in judecata pentru ca nu organizeaza alegeri conform legii, insa in Penal e foarte greu, motiv pentru care s-a mers pe latura civila.

Alina Gorghiu si-a exprimat satisfactia pentru rezultatul alegerilor din Marea Britanie, unde dreapta a castigat. Lidera liberala a apreciat si faptul ca 15% dintre britanici au votat prin corespondenta iar Romania ar trebui sa urmeze un asemenea exemplu de bune practici. Din acest motiv, Gorghiu a facut un apel la premierul Victor Ponta sa le ceara parlamentarilor PSD sa voteze pentru adoptarea Legii votului prin corespondenta.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.