PNL: Basescu sa-i retraga Ordinul Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes

PNL: Basescu sa-i retraga Ordinul Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes

0 188

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa-i retraga lui Laszlo Tokes Ordinul Steaua Romaniei, pentru ultimele declaratii privind Tinutul Secuiesc, decoratia fiindu-i acordata acestuia in decembrie 2009, relateaza Mediafax.
„Am constatat ca presedintele Romaniei l-a decorat, in decembrie 2009, pe domnul Laszlo Tokes cu Ordinul Steaua Romaniei. In opinia noastra, aceasta decoratie ar trebui retrasa”, a declarat Mihai Voicu.
El a apreciat ca declaratiile lui Laszlo Tokes sunt „intr-un anumit crescendo, pentru ca ele nu sunt noi”.
„Elementul de noutate este ca, pentru prima data, domnul Laszlo Tokes, care este demnitar al statului roman, este europarlamentar, instiga la iesiri in strada pentru actiuni care vin sa incalce Constitutia. Respingem astfel de atitudini, insa ne intrebam care este explicatia pentru lipsa de reactie a autoritatilor statului roman pentru astfel de declaratii. Nici presedintele, nici primul-ministru nu au avut o atitudine. Mai mult decat atat, l-am vazut pe domnul presedinte incadrat de Laszlo Tokes si de premierul Ungariei la o manifestatie a unei organizatii. In consecinta, sunt doua chestiuni care, in opinia noastra ar trebui facute”, a declarat Voicu.
El a adaugat ca europarlamentarii PDL ar trebui sa-i retraga sprijinul lui Tokes in ceea ce priveste sustinerea pentru functia de vicepresedinte al PE.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.