PNG vrea sa-l dea jos pe Cancescu din furntea CJ Brasov

PNG vrea sa-l dea jos pe Cancescu din furntea CJ Brasov

0 67

Reprezentantii partidului lui Becali din Brasov au depus joi o sesizare la Prefectura, prin care doresc sa-l suspende pe presedintele Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, atat din functia de lider al Executivului judetean, precum si din functia de consilier judetean, tinand cont de faptul ca de patru luni, hotararile CJ Brasov sunt ilegale.


„Consilierii judeteani sunt pasibili de amenzi de 100 de mii de lei sau de inchisoare de la sase luni la trei ani,? pentru ca nu au acceptat faptul ca, Elisaveta Popa, sotia senatorului Nivolae Vlad Popa (PLD), este consilier judetean, precum a hotarat instanta. Astfel, de patru luni Consiliul Judetean functioneaza in ilegaliate, dupa suspendarea alesului liberal. In acest rastimp, au fost date hotarari, ilegale, dar care au fost puse in executare. Astfel, orice beneficiar ar putea da in judecata CJ Brasov, pentru ca deciziile deliberativului nu au fost duse la indeplinire. Dorim ca toti consilierii sa plateasca aceasta greseala, pentru ca sunt vinovati ca au lasat sa se intample acest lucru”, a declarat miercuri reprezentantul PNG Brasov, Dinu Lupu.


Potrivit acestuia, Prefectura trebuia sa se autosesizese si sa atace in instanta hotararile CJ, dar mai ales cea de suspendare a activitatii Elisavetei Popa. „In contextul in care nu se finalizase un proces pe rol, care privea caliatea de membru, al D.nei Popa, in Consiliul Judetean, nu se putea pune problema inlocuirii acestuia”, a mai spus Lupu.?


Amintim faptul ca alesii judeteni au hotarat, in urma cu cateva luni inlocuirea Elisavetei Popa cu Ioan Popescu Topolog, urmatorul pe listele PNL, dupa ce sotia sentorului? PLD Nicolae Vlad Popa a fost suspecatata si exclusa din PNL din motive de colaborare cu liberalo-democratii. Elisavetei Popa, avocat de profesie, a atacat si castigat in instanta hotararea respectiva, insa, la ultima sedinta a plenului CJ, desfasurata in aceasta saptamana, marti, nu a fost primita in sala si i s-a interzis exercitarea mandatului dat de cetateni si confirmat de Justitie. In se,m de protest grupul consilierilor democrati, impreuna ce cei doi vicepresedinti, au parasit sala.


Penegistii reclamna ca, de cand Elisaveta Popa a fost exclusa din CJ, deliberativul nu mai functioneaza in legalitate, astfel incat presedintele acestui for ar trebui exclus.


?


Marius Ola


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.