PLR+PC=Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa

PLR+PC=Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa

0 437

Calin Popescu Tariceanu a anuntat joi ca formatiunea ce va rezulta din fuziunea dintre partidul sau PLR si Partidul Conservator se va numi ALDE – Alianta Liberalilor si Democratilor, acronimul fiind identic cu cel al formatiunii politice europene Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa.

Presedintele Senatului a spus ca noua formatiune va fi “o forta de centru dreapta de factura liberala fara niciun echivoc” ce se doreste o alternativa la partidele traditionale care domina scena politica europeana.

  Calin Popescu TariceanuEl a anunta ca noul partid va face parte din familia liberala europeana.
“Sunt foarte bucurosi sa ne primeasca in familia lor” a spus Tariceanu, precizand si ca va participa saptamana viitoare la reuniunea liderilor liberali din Europa de la Bruxelles.
“Ideea noastra este de a crea o forta credibila de centru, o forta civica, am spune, care sa reprezinte clasa de mijloc, intreprinzatorii, chiar si pe cei din serviciul public”, a spus liderul PLR.
“Vrem sa-i reprezezentam mai ales pe acei romani care cred in libertatea individuala”, a spus Tariceanu, acuzand PNL ca a renuntal la valorile traditionale liberale si se afla de partea “institutiilor represive”.
El a anuntat si ca vor candida la alegerile viitoare ca formatiune de sine statatoare si nu vor intra in nicio alianta, subliniind ca au “structuri in teritoriu”.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.