Ploile torențiale continuă; pericol de inundații!

Ploile torențiale continuă; pericol de inundații!

0 41

ANM a reactualizat avertizarea meteo trimisă miercuri, adăugând și codul portocaliu. Astfel, în interval de valabilitate: 28 aprilie, ora 10 – 29 aprilie, ora 6, vor fi cantități însemnate de apă, local instabilitate atmosferică temporar accentuată

Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

ANM a transmis și o avertizare cod portocaliu, cu interval de valabilitate: 28 aprilie, ora 12 – 29 aprilie, ora 6. Fenomene vizate: ploi abundente, iar zone afectate: județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău, unde vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă de 40…70 l/mp.

Urmare a ploilor abundente, există pericol de inundații, pe principalele râuri din Transilvania, Crișana, Banat și Moldova.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.