Ploi si vijelii la sfarsit de saptamana

Ploi si vijelii la sfarsit de saptamana

0 97

Meteorologii anunþa ploile mult asteptate in toata tara, mai ales in zonele sudice, unde pamantul a crapat de sete si plantele mor sau se prefac in cactusi necomestibili.
Acesti meteorologi, privind mai nou lumea din sateliti, ne spun ca structura atmosferica de la nivelul intregului continent sufera o schimbare semnificativa care ne va aduce prin la sfarsitul saptamanii instabilitate accentuata a vremii.
Ce o sa cada, practic, peste noi? O masa de aer polar, in galben-verde – pe harta meteo, cu toate ca verdele ar fi bun in politica – va patrunde peste Europa pe direcþie nord-sud.
Ieri, acest aer rece a ajuns intre Alpi si Carpati, pana la regiunea vestica a tarii noastre.

De astazi insa si conform vrajilor meteorologice, din aceasta masa se va desprinde un nucelu care va persista peste tara noastra, determinand o racire clara a vremii, ploi, fulgere si tunete si chiar vant pana la nivel de vijelie.
Grindina nu este nici ea exclusa din tacamul meteorologilor. Si, chiar daca duminica aceasta masa de aer rece se mai reduce si se dilueaza, regimul termic va coborî chiar si sub limitele normale pentru aceastã data.
Cu alte cuvinte, cea mai mare temperatura asteptata maine, de exemplu, nu va depasi nici mãcar 22 de grade Celsius, in conditiile in care la aceastã data temperatura normala ar trebui sa ajunga la 27-28 de grade.
Din comunicatele meteorologilor reiese ca Doamne-Doamne s-a suparat pe sfantul Ilie, amenintanmdu-l cu somajul, lasand pe mana unor neindemanatici sectorul. Dar te poti pune cu toanele celor de sus?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.