Pleșoianu o dă pe față: serviciile de informații străine au știut ...

Pleșoianu o dă pe față: serviciile de informații străine au știut și au dirijat ce s-a întâmplat pe mioriticul plai românesc!

1 142

”Ne bat cu rigla peste degete, care ne scot la careu în fiecare dimineață pentru a ne da ca exemplu negativ, exact aceste state au companii care dau mită peste hotare de zeci de miliarde de euro anual”

 ”Ce sens are să-l pupi pe chelie pe unul ca Juncker?”, titrează cristoiublog.ro un ”anti-interviu” cu Liviu Pleșoianu. De ce ”anti”? Din originalitate, probabil, pentru că, altfel, este unul dintre cele mai bune interviu date de un om politic în ultima vreme.
Interesant este că limbajul adoptat în interviu este unul colocvial, cu preluarea unor formule din ”bârfoteca” politică.

”Am mai spus că, nesuspendat, Insul Bizar se va asigura, într-un crescendo sinistru, că „nu mai rămâne piatră pe piatră” pe aici – am avut dreptate”, spune Pleșoianu, comentând șansele lui Iohannis: ”Slugi, în continuare, cu un „PREȘedinte”-slugă sau ființe bipede cu deplasare perpendiculară pe sol, cu verticalitate morală și suveranitate reală”.

Liviu Pleșoianu

Românii ar putea să-și dea legile să fie făcute la Comisia de Veneția și GRECO, ar putea să-și dea hrana și beutura să fie produse la companiile multinaționale și după aceea ar putea să meargă la culcare – îl provoacă reporterul pe Pleșoianu.
”Politica externă e doar o extensie naturală a politicii interne”, parafrazează Pleșoianu pe Titulescu, ”Dacă noi înțelegem să ne respectăm Constituția și pe noi înșine, vom legifera suveran și nu ne vom pierde vremea încercând să-i convingem pe unii de lucruri pe care ei le știu foarte bine…”
Exemplul cel mai concret – ”Ce sens are să-l pupi pe chelie pe unul ca Juncker și să încerci, ani de zile, să-l convingi că sunt rele protocoalele secrete dintre SRI și magistrați, în condițiile în care personajul a demisionat după 18 ani din funcția de premier al Luxemburgului tocmai din cauza unui mega-scandal privind interceptările și filajele ilegale operate de către serviciile secrete aflate sub directa sa autoritate?”

La fel Timmermans, ”care a fost el însuși ofițer de serviciu secret în Olanda” și care și-a permis, chiar la București, ”să certe presa independentă din România pentru faptul că relatează despre abuzurile inimaginabile ale unității de paraditori de elită Haules-DNAPloiești”.

Parlamentul României, organul reprezentativ suprem al poporului român, conform Constituției României, trebuie să legifereze suveran. Părerile GRECO și „El Greco” (apud Violeta Vijulie, „urmașa Brătienilor”) mă interesează puțin spre deloc, în condițiile în care toate aceste pseudo-instituții europene nu scot un cuvințel despre abuzurile așa-zisei justiții independente sau despre încălecarea magistraților de către “servicii””, a declarat deputatul.

Liviu Pleșoianu punctează și într-o zonă foarte periculoasă: starea Uniunii Europene. ”UE nu mai poate continua așa cum este ea în prezent”.
”Uniunea Europeană este, cel puțin la momentul actual, un imens aparat birocratic ce deservește interese transnaționale, metastatale”, spune deputatul, care punctează ”Dubla măsură este absolut evidentă. Exact statele care ne bat cu rigla peste degete, care ne scot la careu în fiecare dimineață pentru a ne da ca exemplu negativ, exact aceste state au companii care dau mită peste hotare de zeci de miliarde de euro anual”.
Liviu Pleșoianu speră ca alegerile europarlamentare ”să aducă un val al schimbării reale” și ca ”adepții unei Europe a națiunilor suverane să fie mai mulți sau, măcar semnificativ de mulți”.

Întrebat unde se vede el mai util, ”la Parlamentul European, sau în cel al României?”, Liviu Pleșoianu e ferm – ”În Parlamentul României, indiscutabil!” și atrage atenția asupra activității pe care a dus-o și mai e de continuat în privința justiției și a implicării unor servicii – inclusiv a celor străine.
”Au știut foarte bine ce se întâmplă în România (…) au sprijinit pe toate căile Deep State-ul românesc”, spune deputatul, dând exemple concrete: ”Poate un om rezonabil să creadă că acoliții doamnei Macovei, de la Bruxelles, ori reprezentanții Administrației Obama (Barack-n.n.) nu aveau informații despre ce se petrece în țara noastră? CIA-ul, de pildă, e o agenție atât de slabă încât să nu cunoască realitatea din țara unui „partener strategic”?”
În afară de asta ”toate medaliile pe care chiar ei le-au agățat în piepturile unora precum Kovesi sau Coldea…” sau ”Nu ne mai referim la mărturiile lui Sebastian Ghiță referitoare la întâlnirile săptămânale dintre prim-adjunctul SRI (Coldea), procurorul șef DNA (Kovesi) și reprezentanții stației CIA din România…”

Iar concluzie vine pe ”logica elementară”:
”Foarte puternicele servicii de informații străine nu aveau cum să nu știe care e realitatea din România – au știut și au dirijat ce s-a întâmplat pe mioritic plai, acesta este adevărul…”

Citiți întreg (anti)interviul cu Liviu Pleșoianu pe Blogul lui Ion Cristoiu.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md

COMENTARII

  1. Un pesedist ferm:
    „…acasa,in Parlamentul Romaniei sunt mai util ,nu sa frec menta la Bruxelles”,
    unde… vorbim discutii,declara curajos tanarul Plesoianu!Care nu este
    o descoperire a „presedintelui Dragnya” ci a capacitatii poprii de a convinge!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.