Plenul CJ Braşov ar putea vota azi mărirea cu 50% suma pentru...

Plenul CJ Braşov ar putea vota azi mărirea cu 50% suma pentru plata stimulentelor medicilor

0 194

O veste bună vine din partea Consiliului Judeţean Braşov pentru medicii ce lucrează în cele şase spitale aflate în subordinea instituţiei judeţene. Astfel,  Consiliul Judeţean Braşov doreşte astăzi, în şedinţa de plen, să majoreze cu 50% suma alocată pentru plata stimulentelor către medicii care îşi desfăşoară activitatea în cele şase spitale aflate în subordinea administraţiei judeţene.
În acest sens, în şedinţa de plen de mâine, aleşii judeţeni vor dezbate o hotărâre privind aprobarea cuantumul pentru 2020 al stimulentelor pentru  medici: 60.000 lei/lună, respectiv o valoare totală de 720.000 de lei/an.

Practic, din anul 2017, de când a fost implementat programul, aceasta este prima majorare a sumei alocate spitalelor pentru plata stimulentelor, având în vedere că până acum, celor şase unităţi sanitare le era împărţită suma totală de 40.000 de lei pe lună (480.000 de lei pe an).

Din cei 60.000 de lei pe lună, aproape jumătate din sumă, respectiv 26.500 de lei, va fi alocată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Câte 9.500 de lei pe lună vor primi spitalele de Psihiatrie şi Neurologie, de Obstetrică şi Ginecologie, şi cel de Copii. Celelalte două spitale, respectiv cel de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie vor primi câte 2.500 de lei pe lună.

Decizia privind medicii îndreptăţiţi să primească aceste stimulente va fi luată de managerii spitalelor.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.