PLD si PD se tem de ilegalitatile din timpul referendumului

PLD si PD se tem de ilegalitatile din timpul referendumului

0 161

Sustinatorii lui Traian Basescu vad posibila recurgerea la unele fraude in timpul referendumului din 19 mai.


Raluca Turcan, vicepresedinte PLD, considera ca riscul votului multiplu nu a fost inlaturat. Liderul PLD a sustinut ca fraudarea referendumului poate fi usor realizata prin turism electoral sau prin intermediul urnei mobile. De aceea, PLD cere Guvernului sa sprijine accesul observatorilor independenti in sectiile de votare si sa se preocupe de corectitudinea organizarii referendumului.


?


Apoi, Turcan atrage atentia asupra „disproportiei evidente” din comisiile sectiilor de votare in ceea ce priveste partidele care sunt impotriva lui Traian Basescu si cele care il sustin pe acesta.


PLD mai solicita Ministerului de Externe sa inchirieze spatii speciale in tarile in care exista comunitati romanesti importante, pentru ca o cat mai mare parte a romanilor de peste hotare sa poata vota.


?


La randul sau, si PD a sustinut ca exista riscul de fraudare a referendumului din 19 mai, motiv pentru care democratii vor face o numaratoare paralela a voturilor.


Emil Boc a facut apel catre organizatiile non-guvernamentale „sa se implice” in procesul de numarare a buletinelor de vot, desemnand observatori in sectiile de votare. El a precizat ca in sectiile de votare vor fi cinci obsevatori desemnati de partidele care sunt in favoarea demiterii (PSD, PNL, PC, PRM, UDMR) si numai unul din partea PD.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.