PLD se chinuie sa intre in legalitate

PLD se chinuie sa intre in legalitate

0 223

Liberalii ii acuza pe platformisti ca partidul pe care l-au anuntat a luat nastere pe baza unor minciuni. Mai exact, reprezentantii PNL pun la indoiala existenta celor 11.500 de adeziuni cu care se lauda derivatul PNL, sustinand ca singurii membri ai Partidului Liberal Democrat sunt fondatorii acestuia. ”Formatiunea politica pe care grupul Stoica-Stolojan sustine ca o va infiinta nu are alti membrii decat pe cei fondatori. Anuntul privind existenta a 11.500 de adeziuni la noul partid reprezinta o noua si mare minciuna”, sustin liberalii.


Acestia spun ca strangerea de semnaturi de catre platformisti este ilegala deoarece vine in sprijinul altor demersuri. ”Asa cum au declarat singuri cei din grupul Stoica-Stolojan este vorba de semnaturi pentru sustinerea unor alte demersuri: platforma si unitatea PNL. Folosirea unor semnaturi in alt scop decat cel declarat initial se constituie in ilegalitate. La fel este si utilizarea pentru strangerea de semnaturi a unor formulare care nu au inscrise pe fiecare pagina capul de tabel cu datele exacte ale campaniei”, se arata intr-un comunicat al liberalilor originali.


Conform legii partidelor, o persoana nu poate face parte in acelasi timp din doua partide. In momentul in care au semnat ca membrii fondatori ai noului partid democrat, cei din grupul Stoica-Stolojan nu mai fac automat parte din PNL, avertizeaza liberalii.


?


Ca raspuns la acuzele adresate, fostul lider liberal Theodor Stolojan a declarat ca initiatorii PLD au inceput inca de joi strangerea de semnaturi in vederea infiintarii partidului, formalitatile pentru constituirea formatunii urmand sa se incheie la inceputul anului viitor.


„Baietii demonstreaza ca sunt superficiali, ei cred ca toata lumea doreste sa incalce legea asa cum o fac ei”, a spus Stolojan. El a precizat ca cele peste 11.000 de semnaturi la care s-a referit joi sunt, intr-adevar, pentru sustinerea platformei si pentru unitatea liberala. „Dar noi o luam de la capat pentru a strange semnaturi pentru formarea partidului. Acelea sunt semnaturi pentru platforma si pentru unitatea liberala, insa, incepand de joi am demarat procesul de strangere de semnaturi pentru formarea PLD”, a spus Stolojan. El a precizat ca strangerea de semnaturi pentru formarea partidului se va face in conformitate cu legea, in judete, pe circumscriptii electorale, in tabele speciale.


„Credem ca procesul de infiintare a partidului se va finaliza la inceputul anului viitor. In prima parte a lunii ianuarie, vom avea toate formalitatile incheiate”, a spus Stolojan.


Fostul presedinte PNL se asteapta la contestatii in justitie vizavi de formarea partidului, insa a precizat ca nu se teme de acestea.


Potrivit Legii partidelor politice, pentru inregistrarea unei formatiuni politice sunt necesare semnaturile a?cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti. Fiecare lista va cuprinde persoane dintr-o singura localitate. Listele vor fi grupate pe localitati si judete.


?


Teodor Stolojan, alaturi de Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Mona Musca, Mircea Cinteza, Raluca Turcan si Cristian Boureanu a lansat, joi, grupul de initiativa al formatiunii politice Partidul National Democrat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.