PLD isi masoara fortele la europarlamentare

PLD isi masoara fortele la europarlamentare

0 217


Desi toata lumea se astepta ca PD si PLD sa-si uneasca destinele si sa plece la drum impreuna inca de la alegerile europarlamentare, iata ca cele doua partide au decis sa merga fiecare pe cont propriu.


Iata ca nici PLD nu este asa de usor de inghitit cum credea poate PD. Nimeni nu se vinde ieftin. Probabil PLD asteapta rezultatele europarlamentarelor pentru a cuantifica exact zestrea electorala pe care o va aduce in eventualitatea unui mariaj politic cu PD. Algoritmul, bata-l vina! Nu poti stii cat sa ceri daca nu stii mai intai cat valorezi.


In plus, poate chiar PD-ul sa se fi zgarcit si sa doreasca mai intai un contract “prenuptial”. Nu poate da PLD-ului cine stie ce, fara ca PLD-ul sa merite cu varf si indesat. In plus trebuie sa se vada cine este seful.


Ar mai fi si varianta potrivit careia Stolojan s-a suparat. De doi ani este convins ca daca pica Tariceanu ajunge premier, iar prin targ umbla vorba ca PD i-a oferit aceasta functie lui Mircea Geoana.


Asa stand lucrurile ne putem astepta la orice. Totusi deocamdata concubinajul rezista, fundamentat pe ura comuna impotriva guvernului. Cezar Preda, vicepresedintele PD, si Gheorghe Flutur, presedintele executiv al PLD au aratat ca PN si PLD raman unite in lupta impotriva Guvernului Tariceanu si ca orice motiune indreptata impotriva actualului cabinet va avea sustinere din partea celor doua partide.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.