Plăţile în numerar între firme sau persoane fizice sunt, de la sfarsitul...

Plăţile în numerar între firme sau persoane fizice sunt, de la sfarsitul primei saptamani din mai, limitate!!!!

0 409

Începând cu 9 mai intră în vigoare Legea 70/2015 care limitează tranzacţiile în numerar efectuate de firme sau persoane fizice; legea se aplică persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, îafacerilor de familie, liber-profesioniştilor, persoanelor cu activităţi independente, dar şi asocierilor sau entităţilor fără personalitate juridică.
Noile regului se plică şi tranzacţiilor în valută, încadrarea în plafoane efectuându-se la cursul cumunicat de BNR în ziua respectivă.
Pe scurt prevederile sunt următoarele: firmele pot efectua tranzacţii în numerar în limita a 5.000 de lei/zi de la o persoană sau către o persoană, dar nu mai mult de 10.000 de lei/zi.
Magazinele cash&carry pot încasa de la clienţi în limita unui plafon de 10.000 de lei de la o persoană, iar limita de 10.000 de lei/zi este valabilă şi pentru plăţile către magazine cash & carry. Sunt interzise plăţile şi încasările fragmentate.ANAF 3
Operaţiunile în numerar între firme şi persoane fizice sunt limitate la 10.000 de lei de la o persoană sau către o persoană.
Sunt interzise plăţile fragmentate, cu excepţia existenţei unui contract de plăţi în rate. Sunt limitate şi facturile stornate restituirea în numerar putându-se face în numerar cu limite de 5000 şi 10000 de lei şi restul prin instrumete de plată fără numerar. Persoanele care nu au cont bancar şi declară aceasta pe propria răspundere primesc restituirea integral în numerar.
Între persoanele fizice limita pentru încasările sau plăţile efectuate este de 50.000 de lei/tranzacţie.Nerespectarea plafoanelor se sancţionează cu amendă egală cu 10% din suma încasată sau plătită.Noile plafoane nu se aplică taxelor, impozitelor sau diurnei, depunerilor de numerar la bănci, la retragerile de numerar din conturile deschise pentru plata salariilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.