Plati compensatorii pentru disponibilizatii de la Tractorul si Rulmentul

Plati compensatorii pentru disponibilizatii de la Tractorul si Rulmentul

0 118

Una dintre revendicarile muncitorilor de pe platformele Tractorul si Rulmentul, la recentele manifestatii,?era acordarea de plati compensatorii pentru cei ce vor fi disponibilzati ca urmare a procesului de lichidare. Cum se pare ca solutii pentru resuscitarea celor doua platforme industriale nu prea sunt, Guvernul, printr-o Hotarare adoptata in sedinta de miercuri, tinand cont si de dolentele salariatilor, a luat unele masuri privind protectia sociala a persoanelor ?ce urmeaza a fi disponibilizate la Tractorul Brasov, Rulmentul Brasov si Abrom Barlad. Astfel, ?salariatii disponibilizati prin concedieri colective vor beneficia de prevederile OUG 116/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.


In ordonanta se stipuleaza ca fiecare persoana disponibilizata va beneficia, in momentul concedierii, de o suma egala cu de doua ori salariul mediu net pe economie, venit de completare si plati compensatorii, in functie de vechimea in munca.


La cele doua societati brasovene vor fi disponibilizate prin concedieri colective 1924 salariati la SC Tractorul Brasov si 2.240 de la Rulmentul Brasov .


Programele de restructurare totala ale Tractorul Brasov, Rulmentul Brasov si Abrom Barlad au fost intocmite si aprobate de catre Adunarile Generale extraordinare ale societatilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.