Platformistilor le e greu sa se desparta de PNL

Platformistilor le e greu sa se desparta de PNL

0 216

Parca le e cam teama parlamentarilor platformisti sa lase vrabia din mana pentru cioara de pe gard. Mai ales ca Partidul Liberal Democrat nu pare a fi atat de ademenitor dupa cum credeau unii. Dovada sunt unele gesturi de disperare la care recurg sustinatorii platformei liberale.


Clujenii adepti ai infiintarii PLD au dat un anunt la mica publicitate intr-un cotidian local prin care ii indeamna pe cei care cred in liberalism sa li se alature. “Stimati clujeni, va informam ca am declansat in judetul Cluj campania de semnaturi pentru sustinerea si inregistrarea Partidului Liberal Democrat. Toti care cred cu adevarat in liberalism si isi doresc o Romanie europeana, care sa promoveze valori ca libertatea individuala, dreptul la opinie, competitia onesta, au posibilitatea sa se alature domnului Theodor Stolojan” – se spune in anuntul publicat.


?


Dupa ce au declaratt ca isi vor anunta cat de curand demisiile din PNL, platformistii s-au razgandit. Acum, acestia urmeaza sa-si anunte demisiile din PNL si din grupul parlamentar al liberalilor dupa adoptarea bugetului, a declarat deputatul Gabriel Sandu. El a precizat ca senatorii si deputatii care vor sa faca parte din Partidul Liberal Democrat vor vota intai bugetul si apoi vor demisiona. Din ultimele declaratii demisiile nu vor fi in bloc, pentru ca unii parlamentari mai vor sa ramana in PNL, pentru ca au proiecte in curs de promovare in Parlament, spun ei.


Demisia parlamentarilor platformisti a fost anuntata luni, dupa intalnirea dintre platformisti si liderii PD, si trebuia sa aiba loc miercuri, in plenul parlamentului. Crin Antonescu, liderul grupului PNL din Camera, a precizat ca are mandat sa ceara Biroului Permanent al Camerei revocarea acelor parlamentari platformisti care au functii de conducere in comisiile de specialitate.


?


Parlamentarii platformisti isi motiveaza gestul prin dorinta de a nu da nastere la suspiciuni privind faptul ca ar vota impotriva bugetului pe 2007.


Votul final pe proiectul legii bugetului va fi dat cel mai probabil, luni, in plenul reunit al celor doua camere, insa este posibil ca momentul anuntarii demisiilor sa fie amanat pana marti, cand va avea loc o sedinta festiva pe tema implinirii a 17 ani de la evenimentele din Decembrie 1989.

Potrivit acestora, numarul senatorilor care vor pleca din PNL este noua. Din grupul de independenti care va fi constituit in Senat ar urma sa faca parte, alaturi de cei noua liberali, senatorii Mihail Antonie, de asemenea, fost PNL, demisionat anul trecut si Viorel Duca Senior (ex-PRM), afiliat la PD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.