Platformă online specială pentru cetăţenii români din diaspora care vor să voteze!

Platformă online specială pentru cetăţenii români din diaspora care vor să voteze!

0 173

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) lansează o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an se pot preînregistra.
Site-ul va deveni activ odată cu promulgarea de către şeful statului a noii legi electorale.

Noua platformă online denumită votstrainatate.ro oferă românilor din diaspora două variante pentru a participa la alegerile prezidențiale din 10, respectiv 24 noiembrie, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiţi să stea ore în șir la cozi și în final să nu îşi poată exercita dreptul constituțional.

Cle două variante pentru românii din străinătate sunt:
* opțiune pentru o înregistrare prealabilă la o anumită secție de votare,
* opțiune pentru votul prin corespondență.

Președintelui Autorității Electorale Permanente, Florin Buică, declara că site-ul va fi operațional după ce se va promulga legea de modificare și completare a unor acte normative în materie electorală.
Acesta a mai declarat că: „Toate informațiile pe care le vom primi și le vom introduce în lista electorală permanentă, fie pentru secția de votare, fie pentru votul prin corespondență, nu se vor afla în evidențele de la administrațiile publice locale în Registrul electoral, se vor radia din lista electorală permanentă din țară și vor fi introduși în lista electorală permanentă din străinătate, pentru secția de votare sau pentru votul prin corespondență!.

Vă reamintim, Guvernul a hotărât ca alegerile prezidențiale din anul acesta se vor derula începând cu data 10, turul 1, respectiv 24 noiembrie, turul 2. Fixarea datei alegerilor era necesară pentru fixarea calendarului acțiunilor specifice, printre care începerea procedurile de strângere de semnături pentru susținerea candidaturilor.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.