Platformă online pentru donatorii de sânge: Cine se poate înscrie şi cum...

Platformă online pentru donatorii de sânge: Cine se poate înscrie şi cum funcţionează

0 107

Banca Transilvania şi Asociația Societatea de Salvare Bucureşti, în colaborare cu centre de transfuzie, lansează Banca de sânge, inițiativă pe termen lung care şi-a propus să contribuie la crearea unei comunități online de donatori constanți.

Fiecare donator este încurajat să invite, prin intermediul siteului Băncii de sânge, alte trei persoane care, la rândul lor, să doneze.

Pentru a ajuta centrele de transfuzii să aibă rezerve de sânge, o altă noutate cu care vine programul sunt infomațiile live de pe platforma sa, cu privire la nevoia de sânge din țară. Donatorii înregistrați vor fi anunțați prin SMS când este nevoie de sânge.

Cea mai importantă nevoie în materie de donare de sânge este, cu siguranță, numărul de donatori constanți. Avem mare nevoie de trombocite și acestea se pot obține numai de la astfel de donatori. Mai puțin de 2% din populația României donează sânge, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media europeană” – declară Doina Goşa, directorul Centrul de Transfuzii București.

Thumbnail

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.