Platforma „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” va fi pusă-n funcțiune!

Platforma „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” va fi pusă-n funcțiune!

0 161
(FILES) A picture taken on May 2, 2006 of an Albanian service station employee holding a fuel pump at a petrol station in Tirana.Oil prices struck a record high of 109.20 dollars per barrel on March 11, 2008 after the dollar hit a fresh all-time low against the euro, traders said. The euro reached a record high of 1.5495 in European trading, while a weaker US currency increases demand for dollar-denominated oil as it becomes cheaper for buyers using stronger currencies. AFP PHOTO FILES / GENT SHKULLAKU

Actuala conducere a Consiliul Concurenţei nu poate să-și spele păcatele cu această platformă „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” care permite celor interesați să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Românii nu pot și nu trebuie să uite jaful la care au fost supuși, cu tăcerea interesată (blat) a Consiliul Concurenţei de catre sistemul bancar cu o imensă complicitate a guvernatorului Isărescu, cu mecanismul ROBOR sau cu „fluctuația cursului de schimb”. Așteptăm ca PSD-ul, după ce a acceptat și și-a trimis președintele după gratii, să nu-și uite promisiunile și să meargă până la capăt cu măsurile de schimbare la nivelul conducerii BNR și a Consiliului Concurenţei. Așa vor demostra că nu au intrat sub controlul total al STATULUI PARALEL.

Consiliul Concurenţei VA MONITORIZA EVOLUȚIA PRETULUI!
La sfârşitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay pentru realizarea aplicaţiei, contractul având o valoare de 1,42 milioane de lei.
În februarie, preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu, declara, pentru AGERPRES, că platforma web şi aplicaţiile mobile vor fi gata până la mijlocul acestui an.

„Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate”, afirma Chiriţoiu.
Consiliului Concurenţei are în derulare şi o analiză pe piaţa carburanţilor, lansată după ce preţul benzinei şi motorinei în România, fără taxe, a depăşit media europeană. În urma anchetei, care va fi gata în perioada următoare, autoritatea va veni cu recomandări pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor.

În noiembrie 2016, Consiliul Concurenţei a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect-pilot, accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov, care oferă preţurile pentru 128 de produse alimentare (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile două preţuri de produs individual, cel mai ieftin şi cel mai bine vândut).
Noutățile vo fi prezentate într-o conferinţă de presă cu ocazia lansării platformei „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi”, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor şi ai companiilor implicate în acest proiect.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.