Platesti mai mult, calatoresti mai confortabil!

Platesti mai mult, calatoresti mai confortabil!

0 172

Calatorii care merg cu trenul vor fi ajutati sa urce/coboare din vagoane si vor beneficia de climatizare, sonorizare si informatii privind urmatoarea oprire doar daca au platit pentru Intercity, in timp ce pasagerii trenurilor personal nu vor avea nici perdele, nici ventilatie in compartiment. Furnizarea, la cerere, de produse alimentare, anuntarea opririlor, ajutorul acordat de personalul CFR calatorilor la urcare si coborare in/din vagoane, aerul conditionat, ventilatia, sonorizarea in compartiment vor fi considerate servicii obligatorii doar pentru pasagerii cu Intercity si cu caracter facultativ in cazul persoanelor care au optat pentru un tren rapid, accelerat sau personal, conform actului aditional pe 2007 la contractul de servicii publice al CFR Calatori.


Documentul introduce o anexa continand conditiile minime de confort pe categorii de trenuri in trafic intern. Conform legii, contractele de servicii publice ale CFR Calatori sunt actualizate anual, dupa aprobarea bugetului de stat. Pasagerii curselor Intercity, rapid si accelerat vor avea fotolii tapitate cu stofa (disponibile la rapid si accelerat doar la clasa I), spre deosebire de calatorii cu trenurile personal pentru care nu sunt prevazute – nici cu caracter facultativ – perdele in compartimente, ventilatie, aer conditionat si, cu atat mai putin, informatii privind opririle, brosuri cu mersul trenului sau sprijin la urcare si coborare.


De hartie igienica, sapun si odorizante in cabina de toaleta ar trebui sa beneficieze toti pasagerii, nu insa si de servetele care vor fi acordate obligatoriu doar pentru calatorii trenurilor tip Intercity si rapid. Tarifele la transportul feroviar de calatori sunt cu pana la 100% mai mari pentru servicii Intercity comparativ cu trenurile tip personal, in functie de distanta dintre localitati, in conditii superioare de viteza.


CFR Calatori majoreaza trimestrial tarifele cu maxim sapte puncte procentuale peste nivelul cumulat al inflatiei de la precedenta crestere a costurilor calatoriilor, in baza unei Ordonante de Urgenta a Guvernului.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.