Planul National pentru Alianta Civilizatiilor

Planul National pentru Alianta Civilizatiilor

0 118

Ministerul Afacerilor Externe lanseaza in dezbatere publica proiectul Planului National pentru Alianta Civilizatiilor.
In contextul participarii Romaniei la „Alianta Civilizatiilor”, Ministerul Afacerilor Externe, alaturi de ceilalti membri ai Grupului de Prieteni ai acestei initiative a ONU, s-a angajat sa elaboreze un plan national pentru dialog intercultural, care sa stabileasca cadrul si actiunile – in plan intern si extern – pe care tara noastra le are in vedere pentru a participa la aceasta initiativa a ONU.
In acest scop, Ministerul Afacerilor Externe, in colaborare cu Departamentul pentru Relatii Interetnice, a elaborat un proiect de plan national pentru Alianta Civilizatiilor.
Sensibilizarea opiniei publice si implicarea societatii civile, alaturi de institutiile publice cu competente in domeniu, sunt esentiale pentru orice demers legat de promovarea dialogului intercultural si a intelegerii si respectului reciproc intre cetateni.
De aceea, Ministerul Afacerilor Externe doreste sa aduca la cunostinta publicului textul proiectului planului national pentru Alianta Civilizatiilor, cu rugamintea de a-i fi transmise observatii, propuneri, precum si exemple de initiative in domeniul dialogului intercultural (in curs de desfasurare sau in pregatire), care ar putea fi inscrise in agenda activitatilor planului national. Contributiile la proiectul Planului National pentru Alianta Civilizatiilor pot fi transmise, pana la 1 decembrie 2008, la adresa ac_onu@mae.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.