Planul Junkers pentru Autostrada Comarnic-Brasov

Planul Junkers pentru Autostrada Comarnic-Brasov

0 582

Politica mincinoasa si guvernarea plina de greseli a Guvernului Ponta au fost motivele care au dus Autostrada Comarnic-Brasov la esec. Este parerea prim vicepresedintelui PNL Catalin Predoiu, care considera ca solutia de finantare a proiectului de infrastructura este accesarea de bani europeni prin Planul Junkers

Politica mincinoasa si guvernarea plina de greseli a Guvernului Ponta au fost motivele care au dus Autostrada Comarnic-Brasov la esec. Este parerea prim vicepresedintelui PNL Catalin Predoiu, care considera ca solutia de finantare a proiectului de infrastructura este accesarea de bani europeni prin Planul Junkers.
Prim vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, l-a acuzat la Brasov de dezinformare pe Victor Ponta, pe tema autostrazii Comarnic – Brasov, pretinzand ca nu a construit-o pentru a nu a avut un acord politic. La instalare, Guvernul Ponta a anulat licitatia aflata in curs, iar dupa un an, dl. Sova a scos din nou proiectul la licitatie, pe 1,8 miliarde si 52 de km de autostrada . Adica 6 km mai putin si 600 de milioane de euro cost mai mare. O eroare din start, spune Predoiu.
Executivul a plecat la drum cu un studiu de fezabilitate din 2006, expirat, desi exista unul mult mai recent, din 2012. Predoiu crede ca cea mai mare eroare este construirea gresita a Masterplanului si modificarea traseului coridorului 4 european, motiv pentru care nu s-a obtinut avizul Comisiei Europene. Masterplanul a fost corectat, dar s-au pierdut ani intregi. Autostrada Comarnic-Braşov hgPredoiu crede ca solutia este accesarea de fonduri europene prin planul Junkers. Romania a trimis la Comisia Europeana pentru accesarea acestor bani din Planul Junker o serie de proiecte fara nici un fel de prioritizare.
Prin planul Junkers se doreste ca resursele financiare comunitare sa fie folosite ca resurse pentru investitii prin multiplicarea lor cu ajutorul bancilor si coninteresarea investitorilor privati.
Sunt 315 miliarde de euro alocati pe proiectele de infrastructura mari, unde se pot imbina fondurile europene cu fonduri private.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.