Plantarile de arbori nu tin pasul cu defrisarile in judet

Plantarile de arbori nu tin pasul cu defrisarile in judet

0 85
Statisticienii au constatat ca din 2007 pana in 2011 taierile de rasinoase si stejar au crescut cu cateva zeci de procente, iar pe suprafetele defrisate nu s-au facut reimpaduriri. O mare parte din materialul lemnos scos din padurile brasovene ajunge la export. Brasovul se situeaza pe locul 12 pe tara in clasamentul suprafetelor de padure.
In anul 2011 comparativ cu 2007, statisticienii au constatat o crestere a taierilor cu 26%, cea mai mare pondere fiind cele la rasinoase si la stejar. Doar la foioase masuratorile au evidentiat o reducere a ritmului taierilor.
Mai grav este ariile pe care se fac plantarile de puieti sunt mult mai reduse decat suprafetele defrisate. 
Statisticienii au costatat si o crestere cu peste 40 de procente la exportul de masa lemnoasa si la productia de semifabricate, ceea ce conduce automat la o scaderea a exportului de mobila. Fondul forestier al judetului Brasov ocupa la sfarsitul anului 2011 o suprafata de peste 204.000 hectare, ceea ce reprezinta 38,1 % din suprafata totala a judetului si care situeaza judetul nostru pe locul 12 din punct de vedere al suprafetelor totale de padure.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.