Plângeri penale împotriva violenţelor jandarmilor şi de la Braşov

Plângeri penale împotriva violenţelor jandarmilor şi de la Braşov

0 169

Unul dintre cei mai activi protestatari brașoveni a fost și el victima violențelor de la mitingul Diasporei. Gazat și bătut de jandarmi, Valentin Toader s-a alăturat zecilor de protestatari care au depus plângere penală la Parchetului Militar București

Unul dintre cei mai activi protestatari brașoveni a fost și el victima violențelor de la mitingul Diasporei. Gazat și bătut de jandarmi, Valentin Toader s-a alăturat zecilor de protestatari care au depus plângere penală la Parchetului Militar București. Tânărul a obținut un certificat medico-legal și cere ca cei vinovați să plătească pentru reprimarea sângeroasă a protestului din 10 august.
Răgușit, cu dureri în piept şi accese de tuse persistentă, Valentin Toader şi-a expediat vineri prin poştă plângere penală împotriva celor pe care îi consideră vinovaţi de violenţele de la mitingul Diasporei. Nu poate și nu vrea să uite ceea ce a simțit și a văzut că s-a petrecut în Piața Victoriei. Deși nu avea la el decât un telefon mobil cu care filma, Valentin a fost și el victimă colaterală alături de alte sute de protestatari.
„Ne sufocam, eram în patru labe, stăteam în genunchi și nu puteam să respirăm, oameni care se tăvăleau pe jos, care încercau să vomeze, oameni care se sufocau. Erau roșii la față erau cu ochii închiși. Nu poți să pleci pentru că nu vezi pe und emergi iar dacă deschi ochii te ustură și mai tare, nu știi pe unde să mergi”, îşi aminteşte cu groază Valentin Toader coşmarul de la Bucureşti.
În ciuda celor întâmplate vinerea trecută, Valentin Toader nu va renunța să meargă la proteste. Bărbatul a obținut un certificat medico legal de la IML și este hotărât să meargă mai departe. Valetin a depus plângere penală împotriva prefectului de București a ministrului de Interne și a celor care au orchestrat ceea ce s-a întâmplat în Piaţă.
Peste 200 de victime au făcut plângere penală împotriva Jandarmeriei.
Parchetul Militar a prelungit perioada în care primește reclamații pe durata întregului weekend.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.