Plangere penala impotriva lui Basescu

Plangere penala impotriva lui Basescu

0 57

PSD a anuntat ca va depune plangere penala pe numele lui Traian Basescu, pe motiv de instigare la distrugerea afiselor electorale.
Nicolae Banicioiu a anuntat ca alianta PSD-PC va depune plangeri penale impotriva celor care ar fi distrus materialele electorale si il acuza pe Traian Basescu de instigare la incalcarea legii, considerand ca el ar fi ordonat o parte din aceste actiuni.
„Afisajul electoral al contracandidatilor presedintelui Basescu este distrus de catre angajatii primariilor fidele PD-L, iar firmele care detin panourile respective sunt amenintate si sunt presate pentru a renunta la aceste panouri. Efectiv se fac presiuni prin retragerea vizelor pentru locatii”, a acuzat, ieri, presedintele Tineretului Social Democrat, Nicolae Banicioiu.

In acest sens, Banicioiu a dat ca exemplu de firma asupra careia s-au facut presiuni pentru renuntarea la afise Imperial Media, din Bucuresti. El sustine ca astfel de presiuni s-ar face si prin institutii de control ale statului, controlate de PD-L.
Deputatul PSD sustine ca primarii din Brasov, Cluj, Piatra Neamt, cei din sectoarele 2, 3 si 6 ale Capitalei, ar fi facut presiuni si ar fi amenintat firmele care detin panourile de afisaj direct, fara nicio retinere.
Mai mult, Banicioiu sustine ca primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, fost membru PSD care si-a anuntat sustinerea pentru Traian Basescu, „a primit ordin direct” de la presedintele Traian Basescu pentru a demonta materialele PSD.
„Traian Basescu i-a cerut personal, chiar l-a sunat pe primarul Sectorului 2, pentru a-i cere distrugerea materialelor publicitare care nu ii convin”, a mai spus Banicioiu.

In consecinta, social-democratul a anuntat ca vor fi depuse plangeri de catre alianta PSD-PC impotriva celor care au ordonat aceste actiuni si impotriva celor care le intreprind.
„Alianta PSD-PC va depune o plangere penala impotriva celor care au pus la cale si care desfasoara astfel de actiuni ilegale. Cei care distrug materialele electorale, indiferent din ordinul cui, fie al primarului, fie al unui ministru, fie al presedintelui, se fac vinovati de distrugere si furt si risca sanctiuni penale. Evident ca vom face plangeri in fiecare din aceste cazuri si evident ca speram ca institutiile statului sa functioneze, iar cei ce se fac vinovati sa raspunda penal”, a conchis Banicioiu.

Comentati, va rog, dumneavoastra, stimati cititori!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.