Planetariul de la mall va poarta prin Univers

Planetariul de la mall va poarta prin Univers

0 310

Toti brasovenii care vor sa afle tainele planetelelor din sistemul nostru solar sau din galaxie sunt invitati la planetariu. Toti cei care vor pasi aici vor putea sa vada indeaproape fiecare planeta, vor descoperi meteoriti dar si o istoie a telescopului, de la inventarea lui de catre Galileo Galilei in urma cu peste 400 de ani si pana in prezent

Toti brasovenii care vor sa afle tainele planetelelor din sistemul nostru solar sau din galaxie sunt invitati la planetariu. Toti cei care vor pasi aici vor putea sa vada indeaproape fiecare planeta, vor descoperi meteoriti dar si o istoie a telescopului, de la inventarea lui de catre Galileo Galilei in urma cu peste 400 de ani si pana in prezent.
Imediat ce intra in planetariu, brasovenii pot vedea fiecare detaliu al planetelor din sistemul nostru solar. Acesta sunt mai aproape de noi decat au fost vreodata, iar curiosii pot observa fiecare forma de reliefplanetariu a corpurilor ceresti.
Excursia in univers incepe cu luna, cel mai apropiat corp ceresc de planeta noasta si se termina cu cele mai intepartate galaxii. Unele dintre ele abia au fost descoperite si nici nu pot fi observate fara un telescop performant.
De excursia in lumea planetelor cel mai tare se bucura copii.
Astazi la planetariu au fost mai multi elevi de clasa intai: desi au doar 7 ani, micutii au invatat foarte multe lucruri noi despre corpurile ceresti, si ne-au spus ca abia asteapa sa vada si in realitate planetele.
Instalat intr-un mall brasovean, planetariul este constituit dintr-o sfera gigantica, cu o capacitate totala de 60 de persoane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.