Planeta descoperita in alt sistem solar

Planeta descoperita in alt sistem solar

0 131

Astronomii afirma ca au identificat o planeta in afara sistemului nostru solar, care se aseamana foarte mult cu Pamantul. Planeta a fost botezata E, ea insa nu prezinta conditii favorabile vietii, fiind prea aproape de steaua in jurul careia orbiteaza.
Planeta a fost descopeita de echipa Observatorului sud-european, cu ajutorul unui telescop amplasat in Chile.
La capitolul asemanari cu Terra, specialiºtii spun ca planeta E are aproximativ aceleasi dimensiuni ca Pamantul si este formatã dintr-o materie dura. In schimb apropierea ei de steaua in jurul careia graviteaza face ca temperatura de la suprafata ei sa fie mult prea ridicata ca sa permita aparitia vreunei forme de viata cum este ea inteleasa pe Pamant, asta neinsemnand ca nu pot exista in univers sau pe planeta E si forme de viata care s-au dezvoltat la temperaturi inalte, imposibile pentru formele de viata existente pe planeta noastra.
Astronomii sunt convinsi ca in acelasi sistem solar exista si alte planete pe care ar putea exista apa in stare lichida, conditia aparitiei vietii. Ce nu poate fi inteles este faptul ca omul vrea sa-si puna amprenta pe tot universul, neacceptant alte forme de viata decat cele ale sale si ale imprejurimilor imediat apropiate lui. Si cand te gandesti ca Terra se afla intr-un sistem solar de la marginea Caii Lactee!
Astronomii au localizat prima planeta din afara sistemului nostru solar acum 14 ani. De atunci, au fost descoperite alte 340 de planete, insa. majoritatea acestora sunt giganþi gazosi asemanatori lui Saturn sau Jupiter si de sute de ori mai mari decat Terra.
Dar mai stii ce surprize ne va mai oferi Universul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.