Plan de Actiune privind Alimentatia si Nutritia

Plan de Actiune privind Alimentatia si Nutritia

0 185

Ministerul Sanatatii ar vrea sa invatam sa mancam mai sanatos. De aceea a elaborat un plan de prevenire bolilor provocate de alimentatie, cum ar fi obezitatea, diabetul sau afectiunile tiroidiene.


Mai usor cu grasimile, cu dulciurile si mai multe oua, fructe legume si carne. Cam asta ar fi esenta programului denumit „Planul de Actiune privind Alimentatia si Nutritia”. Unora aceasta denumire le poate strarni amintiri neplacute, pentru ca Romania a mai avut de un plan de alimentatie rationala, care a justificat rationalizarea alimentelor.


De data aceasta Ministerul Sanatatii, impreuna cu OMS a elaborat un plan pe zone de risc. De exemplu, exista regiuni in care apa nu contine iod. Din aceasta cauza apare gusa, iar nivelul de inteligenta este mai scazut! Copiii si gravidele din aceste zone vor primi tablete de iodura de potasiu. De asemenea se va pune accetul pe consumul de lapte si oua.


Studiile arata ca atunci cand acestea lipsesc, crestere numarul celor bolnavi de TBC! Lipsa fierului duce la anemie, asa ca se va incuraja producerea unor alimente care sa contina, pe langa vitamine si fier. Mai putine sucuri si mai multa apa minerala, iar copiii sa faca sport, ca sa nu fie obezi!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.