Plajele – inchiriate fara licitatie

Plajele – inchiriate fara licitatie

0 115

Sezonul estival se apropie cu pasi repezi, iar hotelierii se pregatesc intens pentru a face fata valurilor de turisti din aceasta vara. Una dintre grijile principale ale acestora se refera la metrii patrati de nisip pe care ii vor putea aloca in apropierea cladirii pe care o administreaza.
In acest an, lucrurile par sa fie mult mai simple, conform spuselor ministrului Mediului, Nicolae Nerminschi.
Hotelierii pot inchiria direct de la Apele Romane, fara licitatii publice, suprafete de plaja aferente numarului de camere, potrivit unui ordin modificat de ministrul Mediului, ce se aplica numai in sezonul estival 2009.
„Am modificat ordonanta 19/2006 si am obtinut de asemenea o derogare de la articolul 15 din legea 213 privind proprietatea publica si regimul de inchiriere doar pentru 2009. Astfel, se pot incheia direct contracte pentru inchirierea plajelor, acolo unde nu exista deja, in conditiile in care sezonul a inceput la 1 mai”, a mentionat Nemirschi.
In prezent, exista 727.000 metri patrati de plaja liberi din punct de vedere juridic din totalul de 1.629.000 metri patrati, pentru care se vor putea primi oferte. „Vor avea prioritate operatorii economici care detin spatii de cazare si de agrement. Repet, aceasta inchiriere va fi strict pana la finalul acestui sezon estival, respectiv 30 septembrie 2009”, a explicat Nemirschi.
Ministrul a mai spus ca, potrivit ordonantei modificate, autoritatile locale vor avea de asemenea dreptul sa inchirieze pana la 20% din suprafata de plaja disponibila pe care o vor pune la dispozitia comunitatii locale.
Chiriasii plajelor vor fi responsabili de curatenie (mucuri de tigara, peturi, resturi alimentare etc), iar Apele Romane Dobrogea Litoral vor efectua controlul si vor face operatiunile de curatenie a plajelor de alge si scoici.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.