Plajele din Navodari, Mamaia si Constanta cu pesti morti

Plajele din Navodari, Mamaia si Constanta cu pesti morti

0 153

Sute de pesti morti au fost adusi la tarm de apele Marii Negre, pe plajele din Navodari, Mamaia si Constanta, iar fenimenul este in extindere catre sudul Litoralului. A.N. Apele Romane- Administratia Bazinala Dobrogea Litoral intervine, atat pe timpul zilei, manual, pentru a strange pestii, dar si in cursul noptii, cu utilaje specializate, se arata intr-un comunicat.
In urma aparitiei acestui fenomen, Laboratorul de Calitate a Apei Constanta, al Apelor Romane Dobrogea -Litoral (ABADL) s-a deplasat la fata locului si a prelevat probe de apa din mai multe sectiuni de prelevare, iar Institutul Roman de Cercetare Marina „Grigore Antipa” efectueaza analize toxicologice la pesti. Rezultatele probelor de apa vor fi facute publice in cursul zilei imediat urmatoare.

Conform ultimelor analize efectuate saptamana trecuta, se constata o salinitate scazuta a apei Marii Negre (de 8-9%) fata de normalul de 16%. In general, in perioada lunilor de vara, se inregistreaza o scadere a salinitatii Marii Negre de pana la 11%, fenomen care s-a accentuat in ultima perioada.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.